Hava Durumu

Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili çok konuşulacak araştırma! Oran yükseliyor...

Sığınmacı tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi'nin yaptığı son araştırmanın sonuçları dikkat çekti. Araştırmada Suriyelilere "Ülkenize geri döner misiniz?" sorusu yöneltilirken, Türkiye'den ayrılmak istemediğini belirten Suriyelilerin oranı yüzde 78'e çıktı. 2017 yılında bu oran yüzde 17'ydi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili çok konuşulacak araştırma! Oran yükseliyor...

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili tartışmalar sürerken, son yapılan araştırma gündem yarattı. Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi'nin yaptığı son çalışmada çarpıcı sonuçlar dikkat çekti.

"SURİYE'YE DÖNER MİSİNİZ?"

Suriyelilere araştırmada "Türkiye'den ayrılır mısınız, Suriye'ye geri döner misiniz? Dönerseniz neden ve dönmezseniz neden?" gibi soruları cevapladı.

"DÖNMEM" DİYENLERİN SAYISI ARTIYOR

Türkiye'de yaşama süresi uzadıkça "Suriye'ye dönerim" diyenlerin sayısının ciddi oranda azaldığı görüldü. 2017'de "Suriye'ye dönmem" diyenlerin yüzde 17'yken bu oran 2019'da yüzde 52'ye, 2020'de ise yüzde 78'e kadar çıktı.

YÜZDE 70'LİK KESİM SURİYE'NİN GÜVENLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi'nin araştırmasında "Ülkeme dönmem" diyen Suriyelilere yöneltilen bir başka soru ise bunun nedenine ilişkin "Neden Suriye'ye dönmek istemiyorsunuz?" oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 70'i Suriye'nin güvenli olmadığını söylerken, yüzde 30'luk bir kesimin TC vatandaşlığı almak istediğini söylediği görüldü.

"SURİYE EKONOMİSİ KÖTÜ" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 20

Savaşın devam ettiğini belirterek Suriye'ye dönmek istemediğini kaydeden yüzde 25'lik bir kesimin de bulunduğu araştırmada, yüzde 20'lik kesim Suriye'nin ekonomisinin kötü olduğuna vurgu yaparken, ülkesinde kendine ait bir şey kalmadığını ifade ederek "Suriye'ye dönmem" diyenlerin oranı ise yüzde 18 olarak yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.