Hava Durumu

Türkiye'den yeni SİHA hamlesi! Dünya ona 'Kara ölüm' diyor...

Ukrayna basını, Türkiye'nin "Hayalet" adını verdiği yeni SİHA'yı kısa sürede piyasaya süreceğini yazdı. Bu haber dünya basınında da yer aldı. Yeni SİHA, radara görünmemesi ve hızı nedeniyle nedeniyle 'Kara ölüm' gibi adlandırmalar alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2022 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'den yeni SİHA hamlesi! Dünya ona 'Kara ölüm' diyor...

Türkiye'nin tam da Yunanistan'la kriz yaşadığı sırada başarısıyla dillere destan olan Siha'lara bir yenisi daha ekleniyor.

Keşif ve saldırı yeteneklerine sahip yeni Siha, Ukrayna'da bile heyecan yarattı. Defence Express'te yer alan habere göre 'Bayraktar TB4' olması beklenen Siha'nın özellikleri de dikkat çekti. SİHA hakkındaki haber, dünya basınında da kendisine yer buldu.

Bayraktar TB2, radarda düşük görünürlüğe sahip olmasıyla biliniyordu ve dünyada birçok ülke tarafından rağbet görüp satın alınmıştı.

Bayraktar TB4'ün, TB2 versiyonundan geliştirildiği bildirilirken yeni versiyonun radarlar tarafından görülemez hale geleceği bilgisi paylaşıldı. Bayraktar TB4, bu nedenle "hayalet SİHA" olarak anılmaya başladı. Ayrıca yeni SİHA için "Kara ölüm" yorumları da yapılmaya başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.