Hava Durumu

Türkiye'nin konuştuğu skandal paylaşımla ilgili flaş gelişme!

Bir havayolu şirketinin çalışanları olduğu belirtilen bir grup gencin ellerinde içki kadehleri olduğu bir fotoğrafın üzerine, “Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin” ifadeleri yazılmıştı. Çok konuşulan bu olay sonrası Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Kadir Gecesi’nde sosyal medya hesaplarından içkili paylaşım yapan havayolu şirketi çalışanları hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'nin konuştuğu skandal paylaşımla ilgili flaş gelişme!

Pegasus çalışanları olduğu belirtilen bir grubun “Kadir gecesi özel” yazısı ile içki masasında fotoğraflar paylaşmaları çok konuşulmuştu. Havayolu şirketi de kamuoyunun tepkisi sonrası bir açıklama yapmıştı.

Şirket açıklamasında, "27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurallarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır. Bilgilerinize sunarız." ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 28 Nisan 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarından alkollü paylaşım yaparak Kadir Gecesi’ni aşağılayıcı ifadeler kullandığı öne sürülen havayolu çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nce inceleme yürütüldüğü öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.