Hava Durumu

Türkiye'nin üzeri bomboş! Harita paylaşıp üzen haberi verdiler! Kar beklerken bakın ne geliyor...

Vatandaşlar arasında 'Kar ne zaman yağacak?' sorusu sorulmaya devam ederken Hava Forum'dan üzen bir paylaşım geldi. Hava Forum, sosyal medya hesabından yeni haftada Avrupa'nın soğuk hava ile karşı karşıya kalacağını, Türkiye'nin ise ılık kesimde kalacağını duyurdu. Haritalı yapılan paylaşımda, Türkiye'nin üzerinin boş olması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2023 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'nin üzeri bomboş! Harita paylaşıp üzen haberi verdiler!  Kar beklerken bakın ne geliyor...

Ocak ayı geldi havanın soğuması hatta kar yağışı bekleniyordu ama Türkiye uzun süredir tam tersi bir durumla karşı karşıya. 

Birçok bölgede ne kar yağışı ne de yağmur var. Üstelik yeni haftayla birlikte hava sıcaklığının özellikle Marmara Bölgesi'nde daha da yükselmesi bekleniyor.

SICAKLIK 20 DERECEYE ÇIKACAK

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Marmara hafta sonunu soğuk geçirecek. Hava biraz kapalı hafif yağmurlar var ancak pazartesiden itibaren ılık hava geliyor. Salı ve çarşamba lodos kuvvetli ve o lodosla birlikte sıcaklıklar artacak. Salı ve cumartesi arasında ılık br hava olacak. Sıcaklıklar yer yer 15 dereceye hatta ülke genelinde bazı illerde 20 dereceye yaklaşacak'' açıklamasında bulundu.

Karadeniz Bölgesi de son yılların en kurak mevsimi geçiriyor.

Ayın 22'sine kadar bölgeye düzgün bir yağış beklenmediğini belirten Çalışkan, ''Toplamda 15 günü yağışsız geçecek'' dedi.

Antalya’daysa yağmur Pazartesi gününe kadar devam edecek hala aralıklı sağanaklar var. Çalışkan, ''Antalya çok iyi yağış aldı. İki günde yer yer 300 kilograma yakın yağış düştü'' bilgisini de verdi.

''Peki beklenen soğuk ve yağışlı hava yurt genelini ne zaman etkisi altına alacak'' sorusuna da yanıt veren Çalışkan, ''Ocak ayının son haftasında hava soğuyacak. Kar yağışı gelme ihtimali var. Ayın 26'sından itibaren yer yer kar yağışları olabilir'' dedi.

TÜRKİYE'NİN ÜZERİ BOMBOŞ

Öte yandan Hava Forum, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda üzen haberi verdi. Hava Forum'dan yapılan paylaşımda, "Yeni haftada biz ılık tarafta kalıyoruz. Avrupa'ya ise soğuk hava iniyor. Kar olasılığı haritasına da durum yansımış durumda. Türkiye'nin üzeri bomboş, üzücü... Umarız ay sonu ve Şubat'ta yurdumuzda bu durum değişir, takipteyiz." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.