Hava Durumu

Türkiye sandık başında! Siyasiler oyunu kullanıyor

Türkiye'nin merakla beklediği 14 Mayıs seçimlerinde heyecan yerini oy verme işlemine bıraktı. Sabah 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemleri ile birlikte vatandaşların yanı sıra siyasi isimler de erken saatlerde oyunu kullanmak için sandık başına koştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye sandık başında! Siyasiler oyunu kullanıyor

çişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu'nda, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

Bakan Soylu, "Deprem bölgesinde sorunsuz oy kullanma işlemi başladı. Daha yoğun bir oy kullanma söz konusu. İnanıyorum ki Türkiye en doğru kararı, demokratik bir şekilde verecektir." sözlerini kullandı.

Kabineden ilk oy veren isim ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu Şanlıurfa'da Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Türkiye'nin demokratik olgunluğa eriştiğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için oyunu Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Nihat Sami Banarlı Ortaokulu'ndaki 1316 nolu sandıkta kullandı. Öztrak, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tabii milletimizin en önemli günlerinden biri. Milli irade bugün tecelli edecek. Bundan sonraki 5 yıl ülkeyi kimlerin yöneteceğine milletimiz karar verecek. Verilecek karara hepimiz saygılı olmak durumundayız. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Bugün yine Anneler Günü ve Anneler Günü’nü kutluyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem Milletvekili Seçimleri için oyunu kullandı. Başkan Soyer, oy kullanma işleminin başladığı ilk saatlerde eşi Neptün Soyer, kızları Defne ve Duygu Soyer’le Seferihisar’ın Ulamış Ortaokulunda kurulan 1124 No’lu sandığa giderek oyunu attı. Oy kullanma işleminden sonra konuşan Başkan Soyer, “Ulamış’tayız. Bayram coşkusuyla başlayan bir gün. Herkesin yüzü gülüyor, herkesin heyecanı yüksek. Hava da şahane, çok güzel. Çok erken saatlerden itibaren sandıkların önünde kuyruklar oluşmaya başlamış durumda. Anlaşılan o ki katılım çok yüksek olacak. Tüm memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.