Hava Durumu

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayın davası başladı! Herkes tepki gösterdi, onlar böyle sahip çıktı...

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel'in yargılandığı dava başladı. Adliye önünde şahısları protesto eden grupların yanı sıra destek için gelenler de yer aldı. Hiranur Vakfı üyeleri, adliye önünde sloganlar atarak tekbir getirdi; sanıklardan Gümüşel'e destek pankartı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'yi ayağa kaldıran olayın davası başladı!  Herkes tepki gösterdi, onlar böyle sahip çıktı...

Türkiye'yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi. Duruşmaya yaklaşık 40 İl barosundan avukat ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği katılma talebinde bulundu. Duruşmanın kalabalık nedeniyle konferans salonunda yapılmasına karar verildi. Duruşma saat 11.35' de başladı.

DESTEK VE PROTESTO İÇİN TOPLANDILAR

Dava öncesi adliye önünde farklı gruplar toplandı. Olayı protesto için eylem yapanların yanı sıra Hiranur Vakfı Üyeleri de adliye önünde geldi.

Grup sloganlar atarak tekbir getirdi. Sanıklardan Yusuf Ziya Gümüşel'e destek pankartı da açıldı. Gruplar nedeniyle polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

TÜM SÖYLENENLERE TEPKİSİZ KALDILAR

Davanın tutuklu sanıkları Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, mahkeme salonunda boyunları öne eğik şekilde durdu. Baroların ve davaya katılmak isteyen avukatların söylediklerini duyan Gümüşel ve İstekli hiçbir tepki vermedi.

BAKANLIK İSTEDİ, MAHKEME YASAK KOYDU

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşma öncesinde mahkemeye dilekçe vererek, davada gizlilik kararı alınmasını, duruşmaların basına kapalı yapılmasını ve davaya ilişkin yayın yasağı konulmasını talep etti. Davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dışındaki tüm kurumların müdahillik taleplerini reddetti. Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerinin ardından kapalı duruşma kararı aldı.

NE OLMUŞTU?

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirmesine ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi. H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edilmişti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar vermişti. Daha sonra 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli 15 Aralık 2022'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.