Hava Durumu

YSK'dan itirazlara yönelik flaş açıklama!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerine yönelik itirazlarla ilgili açıklama yaptı. Yener, ''YSK, önüne gelen itirazları yasanın öngördüğü süre içerisinde görüşüp sonuçlandıracaktır.'' dedi. YSK Başkanı, sosyal medyadaki görsellerin YSK ile bir ilgisi bulunmadığını da söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
YSK'dan itirazlara yönelik flaş açıklama!

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Yener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''Oy verme gününde sandıktan çıkan oy pusulaları kurul huzurunda sayılmakta ve tüm kurul üyelerince ıslak imza ile imza altına alınmaktadır. İlgili evrakların ilçe seçim kurullarına teslim süreci siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Kurulların vermiş oldukları kararlar tarafların YSK'ya itiraz hakları bulunup, 5 siyasi partinin temsilcisi de katılmaktadır. YSK, önüne gelen itirazları yasanın öngördüğü süre içerisinde görüşüp sonuçlandıracaktır.

''SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN GÖRSELLERİN YSK İLE İLGİSİ YOK''

Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf şekilde devam etmektedir. YSK önde gelen itirazları yasanın ön gördüğü süre içinde görüşüp sonuçlandıracaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.