Hava Durumu

YSK'dan Muharrem İnce kararı! Oylar geçerli sayılacak mı?

YSK, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili başvuruyu değerlendirdi. İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
YSK'dan Muharrem İnce kararı! Oylar geçerli sayılacak mı?

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy birliğiyle alınan kararla; Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin geçerli olduğu ve bu süreçte Muharrem İnce’ye verilen oyların geçerli olması sonucuna varıldığını açıkladı.

Başkan Yener, YSK'da yapılan toplantıda; 6271 sayılı yasanın 11. maddesinin geçerli olduğunu, Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna varıldığını söyledi.

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan seçimlerin Türk demokrasisine ve Türk halkına hayırlar getirmesini dilerken, seçimle ilgili tüm tedbirlerin de alındığını kamuoyuyla paylaştı.

SEÇİME 3 GÜN KALA ÇEKİLMİŞTİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 11 Mayıs Perşembe günü yaptığı açıklamayla cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamıştı.

İnce, ''Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım, başaramadık. 'Saraydan para aldı çekilemez' diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan, bu sahte dekontlardan, bu montajlardan korktuğum falan yok.'' demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.