Hava Durumu

Titanik’in hazin sonuna açıklık getirdi: Ölmek zorundaydı

Titanik filminin yönetmeni James Cameron, Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Jack Dawson'ın yürek burkan ölümünün kaçınılmaz olduğunu kanıtlayan "bilimsel bir çalışma" yürüttüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Titanik’in hazin sonuna açıklık getirdi: Ölmek zorundaydı

Titanik'in sonlarına doğru, DiCaprio'nun canlandırdığı Jack ve Kate Winslet'in canlandırdığı Rose karakteri, gemi batmadan sağ kurtulur ve kendilerini buzlu okyanus sularında bulur. Jack, Rose'yi suyun üstünde kalan bir enkazın üzerinde yatmasına izin vererek kurtarır ve suyun içinde kalan kendisi, filmin sonunda donarak ölür.

Ünlü yönetmen, bu araştırmanın 1997 yılında izleyicilere sunulan kült filmin finali hakkında on yıllardır süren tartışmayı "durduracağını" umuyor.

VİZYONA GİRDİĞİNDEN BERİ TARTIŞILIYOR

Film vizyona girdiğinden beri hayranlar Jack'in hayatta kalabileceğini tartışıyorlar. Ancak Avatar, Terminatör ve Rambo gibi önemli filmlerin yönetmeni Cameron'un çalışması, Jack’in hayatta kalabileceğini savunan insanları şok edecek.

‘SADECE BİRİ HAYATTA KALABİLİRDİ’

Cameron, "O zamandan beri, filmdeki sahneyi oluşturan hipotermi uzmanıyla kapsamlı bir adli tıp analizi yaptık. Kate ve Leonardo ile vücut kütleleri aynı olan iki dublörü aldık ve her yerlerine sensörler yerleştirdik ve onları buzlu suya koyduk. Çeşitli yöntemlerle hayatta kalıp kalamayacaklarını test ettik. Cevap şuydu, ikisinin de hayatta kalması mümkün değildi. Sadece biri hayatta kalabilirdi” diye açıkladı.

‘SEVGİ FEDAKARLIKLA ÖLÇÜLÜR’

Titanic'in yönetmeni vizyona girmesinden yıllar sonra, filminin mutlu sonu olmadığı için pişman olmadığını söyleyerek Jack'in "ölmesi gerekiyordu" diye ısrar ediyor. Cameron, "Romeo ve Juliet gibi. Aşk, fedakarlık ve ölümlülük hakkında bir film. Sevgi fedakarlıkla ölçülür” diye açıkladı.

Araştırmanın sonuçları, şubat ayında National Geographic kanalında yayınlanacak olan özel bir belgeselde gösterilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.