Hava Durumu

Kadir İnanır'dan iyi haber geldi: 'İletişim kurabiliyor, cevap veriyor'

Usta sanatçı Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Oyuncunun sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Usta oyuncunun eşi Jülide Kural da İnanır'ın son durumuna dair detayları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kadir İnanır'dan iyi haber geldi: 'İletişim kurabiliyor, cevap veriyor'

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kadir İnanır, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Oyuncunun sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Kadir İnanır'ın uyandırıldığını açıklayan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi" dedi. Sağlam, "İletişim kurabiliyor, cevap veriyor. Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun" diye konuştu.

JÜLİDE KURAL'DAN YENİ AÇIKLAMA

İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural da açıklama yaptı. İşte Kural'ın açıklaması:

"Değerli halkımız, merak ettiğinizi bildiğimden hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır'ın son durumuna ilişkin bilgileri sizinle paylaşmak isterim. Doktorlarımızın amacı aslında dün itibarıyla Kadir İnanır'ı entübe halinden çıkarıp doğal süreci başlatmaktı bildiğiniz gibi. Onu seven biz bir an önce uyandırılmanın gerçekleşmesini istiyorduk elbette. Ancak sürecin hassasiyeti nedeniyle doktorlar bir gece daha bekleme kararı aldı."

"HEP SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ GÜÇLÜDÜR KADİR İNANIR"

Kural sözlerine "Bu sabah Kadir İnanır'ı ziyeretim sırasında beni tanıması, elimi tutması gibi olumlu ve bilinçli olabilecek tepkileri, artık uyandırma sürecinin başlayacağı umudunu verdi bana. Ki bu sürecin bir gerçekliğe dönüşmesi haberini size vermekten çok mutluyum" diye devam etti.

Açıklamanın devamı ise şöyle:

"Yani artık Kadir İnanır entübe durumundan çıkarılıp vücudunun doğal çalışma sürecini gerçekleştirmeye başladı. Elbette henüz yorgun, zamana ihtiyacı var. Emek ve sabırla bu zor süreci de aşacağından eminim. Hep söylediğimiz gibi güçlüdür Kadir İnanır ve mutlaka başaracaktır. Elbette doktorların, sağlık çalışanlarının emeği ve sizin ona yolladığı güzel duyguların gücüyle. Kadir İnanır'ın bu topraklarda yaşayan her kesimden insanın kalbinde nasıl da yer ettiğini bilen biri olarak anlıyorum ki onurlu, ilkeli, özgün bir hayatın karşılığı daima büyük bir sevgi oluyor... Ne iyi ki!"

KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, usta sanatçının sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuştu. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"24 Mart Pazar günü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen Kadir İnanır, tıkalı olan beyin damarı açıldıktan sonra, uyutularak yoğun bakımda gözlem altına alınmıştı. Sn. İnanır, bugün 20.00 itibarıyla uyandırılmış fakat vücudu bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamamıştır. Motor hareketleri başlayan ve genel durumu iyiye giden hastamızın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Uyandırma süreci sürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

NE OLMUŞTU?

Sanatçı Kadir İnanır, Beykoz'daki ikametinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, inme geçiren İnanır bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede beyin tomografisi ve MR çekilen sanatçı, acil ameliyata alındı. Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.