Hava Durumu

Sanat dünyası yasta: 'Şu an bağıra bağıra ağlamak istiyorum'

Fatma Girik, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. 79 yaşındaki usta oyuncunun vefatı sonrası sanat dünyası yasa boğuldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2022 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2022 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Sanat dünyası yasta: 'Şu an bağıra bağıra ağlamak istiyorum'

Tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı 79 yaşındaki Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Fatma Girik’in vefatı sevenlerini yasa boğdu. Acı haberi alan ünlü isimler duygularını dile getirdi.

Hülya Koçyiğit: “Hala onu kaybettiğimize inanamıyorum. Kendimi toparlamaya çalışıyorum konuşabilmek için. Bir ay kadar önce ziyaret etmiştim. Çok iyiydi. Aklı başındaydı. Yürüyemiyordu, onun için fizik tedavi görüyordu.”

Cüneyt Arkın: “Şu anda bağıra bağıra ağlamak istiyorum. O benim can yoldaşımdı. O mavi bakışları, ilk bakışları… En cesur insandı. O kadar alkçakgönüllü, öylesine zarif, ince, dünyalar güzeli bir hanımefendiydi o.”

Perihan Savaş: “Sözün bittiği yerdeyiz. Çok üzgünüm. Türk sineması çok önemli bir değerini daha kaybetti. Ben kendisiyle Film çektim. Çok sevecen, çok cana yakın. filmdeki bütün kıyafetlerimle, makyajımla kendi ilgilendi. Kardeşini oynuyordum onun.”

Orhan Gencebay: “Son derece üzgünüm. Biraz önce haberini TV’den aldım. Çok büyük bir kayıptır. Gerçekten çok büyük bir kayıp. Son zamanlardaki durumu hassastı. Türk sinemasına en büyük emekleri veren en büyük örneklerden biriydi. Beraber çalışmalarımız olmuştu. Bu tatilde Bodrum’da o kendisi Bodrum’da kalıyordu. Gidecektim fakat İstanbul’a döndü. Kendisi ile bir kaç defa telefonda konuştuk. İstanbul’da ziyarete gidecektim ama ziyaretçi almıyorlardı. Yakın takipteydik. Durumu iyi değildi. Kaybedeceğimizi hissetmiştik. Kendisini çok seviyorduk, Allah gani gani rahmet eylesin. Birlikte çalıştığımız dönemlerde çok güzel çalışmalar yaptık. Çok güzel anılarımız var. Kendisini çok severdik ve yakın takip ederdik. O çok sevilen biriydi. Hepimize başsağlığı diliyorum, harika bir insanı kaybettik. Sinemamızın Fatma annesini, Fatma hanımını kaybettik.”

Göksel Arsoy: “O kadar üzgünüm ki konuşacak durumda değilim. Allah rahmet eylesin. O her zaman yaşayacaktır. Onun kadar sevecen, iyi bir sanatçıya ben rastlamadım. Her dakika gülmek, hep pozitif bir insan. Onunla çektiğimiz şahane bir film vardı aklıma. Ben onu bir kaç defa hatır sormak için aradığımda hep telefonu kapalıydı, konuşamadım. Benim duyduğum onun bacaklarında bir kuvvet kaybı olmuştu. Bu Haber şoke etti. Neden olmuş bilmiyorum. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Onu sevenler kalplerinde yaşatacaktır, Fatma Girik ölmez.”

Nebil Özgentürk: “Bu ülkenin büyük oyuncuları ve ölümsüzleri vardır. Bugün Uğur Mumcu’yu da anacağız, fikirleri öldüremezsiniz diye. Fatma Girik de bu ülkenin ölümsüzlerindendir. Türkan Şoray ve Filiz Akın’la birlikte. Çok değerli filmleri var, çok değerli oyuncularla… Sinemamızın kendine has kuralları ve sıcaklığıyla çekilmiş filmlerdir bunlar. Çok onurlu bir hayat sürmüşlerdir. Fatma Hanım’ı gökyüzüne sevgiyle uğurlayacağız. Söz Fato’da programı yapmıştı, orada hepimizin ablasıydı. Belediye Başkanlığı da yapmıştı. Onun yanında güven duyarsınız. Bir anda ablanız olur. Bir esnaf ona derdini anlatabilir. TV programlarında Söz Fato’da da kötü adamları kırıp dövüyordu. Hakikaten çok üzüldüm. Fatma Girik’in değerinin bilindiğini de biliyorum. Severek uğurluyoruz Fatma Girik’i.”

Metin Uca: “Türk sinemasının muhteşem oyuncusu, büyük usta, sinemamızın üç yapraklı yoncasının en güzel unsuru, Fatma Girik ablamız da ölümsüz anılarımıza, kalplerimizin en sıcak unutulmazlar köşesine gitmiş, anısına sonsuz saygıyla, Türkiye’nin başı sağ olsun.”

Gonca Vuslateri: “Canımızın içi. Başımız sağ olsun…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.