Hava Durumu

Sosyal medya fenomeninden kötü haber! Hastalığını açıkladı

Eski basketbolcu Burak Gacemer ile evli olan Larissa Gacemer 2013 yılında katıldığı Survivor yarışmasıyla adını duyurdu. Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen ünlü isimden üzen haber geldi. Gacemer, gül hastalığına yakalandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Sosyal medya fenomeninden kötü haber! Hastalığını açıkladı

Eski Survivor yarışmacısı Larissa Gacemer ve eşi Burak Gacemer, sosyal medyada paylaştıkları videolar ile büyük beğeni topluyor.

Yakın zamanda sosyal medya hesabından açıklama yapan Gacemer, Kahramanmaraşlı merkezli depremler yüzünden Larissa Gacamer hastalığa yakalandığını duyurdu.

GÜL HASTALIĞI TEŞHİSİ KONULDU

Vücudundaki lekeleri paylaşan modele, gül hastalığı teşhisi kondu. Sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşım yapan Gacemer, "Güzel insanlar, depremden bir hafta sonra bir sabah kalktım ve elimi sırtıma geçince bir kaç nokta hissetim alerji sandım ama kaşıntı yoktu, çok önemsemedim ama ertesi gün kırmızı olmayı başladı ve bacağımda büyük bir kırmızı leke gördük. Burak beni hastane götürmeye karar verdi" notunu düştü.

Gacemer, paylaşımına şöyle devam etti:

"Doktor direkt 'Pityriasis Rosea' Gül Hastalığı olarak teşhis koydu, bu stresten dolayı oluyor. Kaşınmıyor, sadece bazen sanki batıyor gibi terleyince... O yüzden spor da biraz ara verdim. Bu bulaşan bir hastalık değil. Çocuklarda çok oluyormuş duyunca üzüldüm. Onlar için sizinle paylaşmak istedim çünkü iki ay oldu ve geçmeye başladı, iyileşiyorum! Çok kişi bunu yaşıyor ve utanıyor, utanacak hiçbir şey yok! Bu da geçer. Not. Son foto bugün."

GÜL HASTALIĞI NEDİR?

Gül hastalığı ciltte görülen iltihaplı kızarıklıklar, sivilce benzeri kabartılar, yüzeysel damar genişlemeleri şeklinde ortaya çıkan, daha çok yüzde, burun çevresinde görülen bir hastalıktır. Ancak bu durum, hastalığın sadece yüz çevresinde ortaya çıktığı anlamına gelmemektedir. Vücudun diğer yerlerinde de bu hastalığın görülme ihtimali vardır. Gül hastalığı (rozase), roza hastalığı olarak da bilinir.

Damar genişlemeleri şeklinde görülenlere eritematotelenjiektazik rozase, akne benzeri şeklinde olanlara rozase fulminas, kızarıklık ve ödem şeklinde olanlar ise ödematöz rozase ismiyle adlandırılır. Her yaşta bu hastalığın görülme ihtimali vardır. Ancak 30'lu yaşlarda görülme olasılığı diğer yaşlarda görülme olasılığından daha fazladır. Kadınların 'unda görülebilir. Erkekler de ise bu oran daha azdır. Ancak kadınlara oranla erkekler, roza hastalığını daha ağır atlatır. Halk arasında sivilce gibi önemsenmeyen roza hastalığı, sivilce ve diğer iltihaplı kabartılara göre daha ağrılıdır ve ciddiye alınmadığı zaman ağrının artması mümkündür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.