Hava Durumu

Türk sinemasının efsanesi Filiz Akın'dan kötü haber! Kanser olduğu duyulmuştu, o haber herkesi ağlattı

Türk sinemasının efsanesi Filiz Akın'dan kötü haber! Kanser olduğu duyulmuştu, o haber herkesi ağlattı

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türk sinemasının efsanesi Filiz Akın'dan kötü haber! Kanser olduğu duyulmuştu, o haber herkesi ağlattı

Yeşilçam dünyasının en sevilen isimlerinden birisi olan Filiz Akın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile takipçilerini endişelendirdi. Usta oyuncu akciğerlerinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 5 ay önce hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırıldığı sırada kulağının üst kısmında yer alan şüpheli doku sebebiyle ameliyata alınmıştı. Yapılan ameliyat ile birlikte açıklamalarda bulunan usa oyuncu son durumunu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Ameliyat sonrasında yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken usta oyuncu, yeniden ameliyat olabileceğinin de altını çizdi. Konuya dair açıklamalar yapan Filiz Akın, "Kanserli doku teşhisiyle ameliyat edilen kulağımın üst kısmı belki tekrar edilecek onun için keyifsizim biraz. Gene de iyi bir hafta sonu geçirmemiz dileğiyle" sözlerine yer verdi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ

Usta oyuncunun geçirdiği operasyon sonrasında birçok ünlü isim tarafından 'geçmiş olsun' mesajları geldi. Filiz Akın tarafından yapılan paylaşımın altına Binnur Kaya tarafından, "Canım Filiz Hanım, süreç kolaylıkla ve şifayla geçecek inşallah" yorumu yer aldı. Aynı paylaşımın altına Emel Sayın ise, "Canım Filizcim… Acil şifalar diliyorum. O tatlı tebessümün hiç solmasın" sözleriyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

FİLİZ AKIN'IN OYUNCULUK HAYATI

Ankara'da dünyaya gözlerini açan usta oyuncu Filiz Akın 2 Ocak 1943 yılında doğdu. Türk sinema tarihinin en önemli oyuncularından birisi olan Filiz akın aynı zamanda yazar ve sunuculuk da yapmıştır. Yeşilçam dünyasının en sevilen isimlerinden olan usta oyuncu, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik gibi usta oyuncular ile birlikte "Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası" olarak anılıyor. İlk olarak Akasyalar Açarken filmi ile kamera karşısına geçen Filiz Akın'ın oyunculuk hayatı bu şekilde başladı.

13 yıl boyunca süren oyunculuk hayatında Kadın Berberi filmi dönüm noktası oldu. Film setinde tanıştığı yapımcı-yönetmen Türker İnanoğlu ile dünya evine girdi. Son olarak Babaların Babası filmi ile birlikte usta oyuncu ekranlara 1975 yılında veda etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.