Hava Durumu

1 yudumunda bin bir şifa bulunuyor! Faydasını duyan fincan fincan içecek!

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceklerinden salep, vücut ısısını artırması ve hoş kokusu ile insanın içini ısıtıyor. Sütle hazırlandığı için güçlü bir kalsiyum ve protein kaynağı olan salebi kilo almadan tüketmek de mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
1 yudumunda bin bir şifa bulunuyor! Faydasını duyan fincan fincan içecek!

Salep, tarihi kökleri Antik Roma ve Yunan dönemlerine kadar uzanan, orkide ailesine ait bitkilerin kök yumrusundan elde edilen bir doğal üründür. Orta Doğu, Asya ve Akdeniz bölgelerinde geleneksel bir içecektir.

Salep özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nda popülerdi. Salep, lezzetli olmasının yanı sıra sağlığımız için güçlü faydalar sunan en şifalı içeceklerin başında gelir. Salepin bu faydalarını öğrenince hemen içmek isteyeceksiniz.

KENDİ SALEBİNİZİ HAZIRLAYIN

Evde hazırlayacağınız salep, şeker oranını kendinize göre belirlemeniz ya da hiç kullanmamanıza olanak sağlayacağı için çok daha iyi olacaktır. Kilo vermenize yardımcı olacak kaliteli bir ara öğün alternatifi olan lezzetli salep tarifimiz şöyle;

DİYET SALEP

Malzemeler: 1 litre light süt, 3 yemek kaşığı toz salep, tarçın, isteğe bağlı toz tatlandırıcı

Yapılışı: 1 litre light sütü bir tencereye koyun. Toz salebi içine yavaş yavaş ekleyin ve topaklanma oluşmaması için sürekli karıştırın. Süt ve toz salep karışımı kaynayınca kısık ateşte birkaç dakika daha karıştırıp, ocaktan alın. İçine toz tatlandırıcıyı ekleyin ve üzerine bol tarçın ekleyerek servis edin.

İşte salepin sağlığımıza mucizevi faydaları...

SALEPİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Salep, salep orkidesinin kök yumrusundan elde edilen doğal bir bitkisel üründür ve yüzyıllardır çeşitli kültürlerde kullanılmaktadır. Salebin birçok faydası vardır. İlk olarak, içerdiği karbonhidratlar ve mineraller sayesinde enerji verici bir özellik taşır.

Bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücudu soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı koruyabilir. Ayrıca, mide ve bağırsak sağlığını destekleyen lif içeriği sayesinde sindirim sistemine olumlu etkileri olabilir.

Salep, antioksidanlar içerir ve bu da hücre hasarını azaltarak yaşlanmayı yavaşlatıcı etki gösterir. Yatıştırıcı özellikleri nedeniyle, özellikle boğaz ağrısı ve öksürük gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarında en şifalı kaynaklardan biridir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.