Hava Durumu

Asla tekrar ısıtıp tüketmemeniz gereken 10 yiyecek! Mide sindiremiyor...

Modern bilim tekrar ısıtılıp tüketilen yiyeceklerin zararlı kimyasallar oluşturulduğunu kanıtladı. Özellikle bazı gıda türlerinin yeniden yüksek ısıda ısıtılması sindirimi oldukça zorlaştırıyor ve zararlı toksinlerin oluşmasına neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Asla tekrar ısıtıp tüketmemeniz gereken 10 yiyecek! Mide sindiremiyor...

Modern bilim tekrar ısıtılıp tüketilen yiyeceklerin zararlı kimyasallar oluşturulduğunu kanıtladı. İşte o liste...

1. ANNE SÜTÜ

Anne sütü tekrar ısıtılmaması gereken besinler arasında yer alıyor. Özellikle bebeklerin gelişiminde büyük bir öneme sahip olan anne sütü, en fazla çok hafif olacak şekilde ısıtalarak bebeklere verilmeli.

2. HAVUÇ

Havuç yine tekrar ısıtılmamalıdır, uzmanlar yeniden ısıtılan besinlerin hazmı zorlaştırdığını ve organizmada değişiklere neden olduğunu söylüyor.

3. ISPANAK

Ispanak çok yüksek ısıda tekrar ısıtılmaması gereken yiyeceklerden birisi. Hem içerisindeki sebze zararlı kimyasallara dönüşebiliyor hem de vitamin değerini kaybederek sadece ot tüketilmesine neden oluyor.

4. KEREVİZ

Bağışıklık sistemine çok iyi gelen kerevizin sürekli ısıtılması toksinlerin çoğalmasına ve yemeğin acılaşmasına neden olabilir. Bu nedenle en fazla düşük ısıda ılıyana kadar ısıtılabilir.

5. BALIK

Balık gibi hassas ürünlerin yeniden ısıtılıp servis edilmesi hem gıda zehirlenmesi açısından risk oluştururken hem de balığın içerisindeki organizmaların değişime uğramsına neden olur. Bu sebeple genellikle balığın tek seferde tüketilmesi tavsiye edilir.

Sağlık  5 saat önceBüyükanne ve büyükbaba mısınız? Beyne torun dopingiSağlık  7 saat önceÇin, DSÖ'ye bildirdi! H3N8'den bir kişi öldüSağlık  7 saat önceSaksıda yetişiyor, cilt sağlığından diyabete şifa ...Sağlık  6 saat önceGünde 2 tane yumurta yersek ne olur?Sağlık  7 saat önceYüksek tansiyonu düşürüyor, metabolizmayı ...Sağlık  5 saat önceSedef hastalığı yaşayanlar dikkat bu besinler ...

6. PATATES

Patates kolay filizlenebilen bir gıdadır. Bu nedenle iyi saklanmalı ve pişirildikten sonra hemen bayatlayabileceği için hızlı tüketilmelidir.

7. MANTAR

Normalde de dikkatli tüketilmesi gereken bir gıda olan mantar, pişirildikten sonra çok fazla bekletilmemeli ve yeniden ısıtılmamalıdır.

8. TAVUK

Salmonella bakterisinin en çok ürediği ortam tavuktur. Bu nedenle tavuk çok dikkatli saklanmalı ve tüketildikten sonra çok uzun süre bekletilmemeli hatta dışarıda hiç bekletilmemelidir. Toksinlerin çoğalmaması için de yeniden ısıtılması tavsiye edilmez.

9. PİRİNÇ

Hızlı bayatlayabilen pirinç, yeniden ısıtıldığında nişasta oranı artar ve sindirimi zorlaştırır. Bu nedenle pirincin yeniden ısıtılması tavsiye edilmez.

10. YUMURTA

Yumurta hassas bir gıda olduğu için hem dikkatli saklanmalıdır hem de pişirildikten sonra çok uzun süre muhafaza edilmemelidir. Tekrar ısıtlması da uzmanlar tarafından tavsiye edilmez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.