Hava Durumu

Başı ağrıyanlar dikkat! Uzman isim kimsenin bilmediği sırrı açıkladı!

Yaptığı her açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Canan Karatay, yine son yaptığı açıklama ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Açıklamaları ile ezberleri bozan Prof. Dr. Canan Karatay bombayı patlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Başı ağrıyanlar dikkat! Uzman isim kimsenin bilmediği sırrı açıkladı!

Ülkemizde adından sıkça söz ettiren doktorlardan biri olan Canan Karatay sağlıklı yaşam adına bir takım tavsiyelerde bulundu. Özelikle sağlıkla ve sağlıklı beslenmeyle ilgili verdiği bilgilerle tanınan ve açıklamalarıyla uzun süre gündemi meşgul eden Prof. Canan Karatay, ağrılarınızın nedenini ve nasıl yok edeceğinizi açıkladı.

Prof. Canan Karatay; ''Ağrıların giderilmesinde, eklem ağrıları bel ağrıları diz ağrıları tüm ağrılarda D vitamini eksikliği sebeptir. Hatta çocuklara günde 1200 ünite D vitamini verilince çocuklarda gribal enfeksiyonun yüzde 50 azaldığı gözlenmiştir. Kanser tedavisi gören hastaların da D vitamini yükseltiliyor. D vitamini hiçbir zaman toksik değildir. Toksik, ağrı kesiciler ve antidepresanlardır.'' açıklamasında bulundu. Yeterli D vitamini almamız önemlidir. D vitamininin kasları ve nörolojik fonksiyonları desteklemekten kemiklerde kalsiyum emilimine yardımcı olmaya ve evet, hatta bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok faydası vardır.

D VİTAMİNİ NEDİR?

D vitamini hem yediğimiz bir besin hem de vücudumuzun ürettiği bir hormondur. Vücudun kalsiyum ve fosforu emmesine ve tutmasına yardımcı olduğu uzun zamandır bilinen, yağda çözünen bir vitamindir; her ikisi de kemik oluşturmak için kritik öneme sahiptir. Ayrıca laboratuvar çalışmaları, D vitamininin kanser hücresi büyümesini azaltabileceğini, enfeksiyonları kontrol etmeye yardımcı olabileceğini ve iltihaplanmayı azaltabileceğini göstermektedir. Vücudun birçok organı ve dokusu, kemik sağlığının ötesinde önemli rollere işaret eden D vitamini reseptörlerine sahiptir ve bilim adamları aktif olarak diğer olası fonksiyonları araştırmaktadır. D vitamini ayrıca vücudunuzdaki diğer birçok hücresel işlevi de düzenler. Antiinflamatuar, antioksidan ve nöroprotektif özellikleri bağışıklık sağlığını, kas fonksiyonunu ve beyin hücresi aktivitesini destekler.

D VİTAMİNİNİN VÜCUTTAKİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Raşitizm hastalığını önler.Kas kasılmalarına engel olur.

İnce bağırsaktaki emilimi gerçekleştiren fosfor ve kalsiyumun daha iyi emilmesini sağlar.

Kandaki kalsiyum seviyesinin düşmesine engel olur.

Diş gelişimi ve sağlığı için çok önemlidir.Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlar.

Hormonların düzenlenmesine yardımcı olur.

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Kapalı ortamda çalışan kişiler

Yaşlılar

Beslenme bozukluğu olanlar

Yüksek faktörlü güneş kremi kullananlar

Kapalı giysi giyenler

Gebe ve emziren kadınlar

Böbrek hastalığı olan kişiler

Karaciğer hastalığı olanlar

D VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

SÜT

Süt, bu değerli besini almamıza yardımcı olması için genellikle D vitamini ile takviye edilen başka bir içecektir. Bir bardak süt, günlük D vitamini tavsiyesinin %29-31'ini karşılar, o yüzden iç! Süt ayrıca sizi güçlü tutmak için iyi bir vejetaryen protein ve kalsiyum kaynağıdır.

PEYNİR

Peynir, diyetimizin en lezzetli katkılarından biridir. Yüksek fosfor, protein, yağ, vitamin ve kalsiyum içeriğine sahiptir. Yani peyniri seviyorsanız çiğ yiyin. Ayrıca sandviçinize peynir ekleyebilir veya ekmeğinizin üzerine sürebilirsiniz. Ancak peyniri ölçülü tüketmelisiniz.

PORTAKAL SUYU

Portakal suyu, süt ürünleri ve yağlı balıklar arasında garip bir seçim gibi görünse de, mükemmel bir D vitamini kaynağıdır. bir fincanda! Portakal suyu aynı zamanda iyi bir potasyum kaynağı ve mükemmel bir C vitamini kaynağıdır, bu nedenle sabah smoothie'nize harika bir katkı sağlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.