Hava Durumu

Bunu yiyenlerin hafızası yaşlılıkta bile gençlere taş çıkarıyor! Beyni ve hafızayı zımba gibi yapıyor

Diyetiniz tüm vücudunuzu ve özellikle beyninizi etkiler. Bazı yiyecekler ve besinler beyninizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur, böylece vücudunuza güç sağlayabilir. İşte sağlıklı bir beyne sahip olabilmeniz için tüketmeniz gereken besinler...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bunu yiyenlerin hafızası yaşlılıkta bile gençlere taş çıkarıyor! Beyni ve hafızayı zımba gibi yapıyor

Ne yersen osun. Kelimenin tam anlamıyla yediğiniz şeylere dönüşemeseniz de, beslenme seçimleriniz genel sağlığınızda kesinlikle önemli bir rol oynar. Sadece bu da değil, beyninizin sağlığını korumaya veya iyileştirmeye bile yardımcı olabilecek bazı yiyecekler var. Beyninizi sağlıklı tutmak için doğru yiyecekleri yemek, yaşamın ilerleyen dönemlerinde nörolojik problemler geliştirme riskinizi önemli ölçüde azaltabilir. İşte beyniniz için en iyi yiyeceklerden bazıları:

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini hem antiinflamatuar hem de antioksidan etkiye sahip bir bileşik içerir. Bu, yaban mersininin iltihabı azaltabileceği anlamına gelir, bu da beyin yaşlanması ve nörodejeneratif hastalık riskini azaltır. Ayrıca, antioksidanların beyin hücreleri arasındaki iletişime yardımcı olduğu da bulunmuştur.

YUMURTA

Yumurta, B vitaminleri ve kolin adı verilen bir besin maddesi açısından zengindir. B vitaminleri bilişsel gerilemeyi yavaşlatmaya yardımcı olur ve B vitaminlerindeki eksiklikler depresyon ve bunama ile ilişkilendirilmiştir. Vücut, ruh hali ve hafızadan sorumlu nörotransmitterleri oluşturmak için kolin kullanır.

YAĞLI BALIK

Alabalık, somon ve sardalya gibi balıklar, büyük miktarda omega-3 yağ asitleri içerir. Beyninizin %60'ı omega 3 içeren yağlardan oluşmakla kalmaz, aynı zamanda beyin ve sinir hücrelerinin üretiminde de gereklidir. Omega 3 eksiklikleri öğrenme sorunlarına ve depresyona neden olabilir.

MEYVELER

Portakal, dolmalık biber, kivi, domates ve çilek gibi bazı meyveler yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini beyin hücrelerinin hasar görmesini önlemeye yardımcı olur ve genel beyin sağlığını destekler. Aslında, bir araştırma, C vitamininin Alzheimer'ı potansiyel olarak önleyebileceğini buldu.

YAPRAKLI YEŞİLLER

Brokoli, karalahana, ıspanak ve lahana gibi yapraklı yeşillikler, K vitamini, lutein, folat ve beta karoten gibi çeşitli besin maddeleri içerir. K vitamini beyin hücrelerinde yağ oluşumuna yardımcı olur ve hafızayı geliştirdiği görülmüştür.

FINDIK

Fındık, hem beyin hem de kalp için faydalı olduğu tespit edilen sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve E vitamini içerir. Aslında fındık, gelişmiş biliş, daha keskin hafıza ve daha yavaş zihinsel gerileme ile ilişkilendirilmiştir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği antioksidanların yanı sıra çinko, magnezyum, bakır ve demir içerir. Beyin, sinir sinyalleri için çinko, öğrenme ve hafıza için magnezyum, sinir sinyallerini kontrol etmek için bakır ve beyin sisini önlemek için demir kullanır.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, köri tozunda yaygın olarak bulunan koyu sarı bir baharattır. Sadece güçlü bir antioksidan ve antienflamatuar madde olmakla kalmaz, aynı zamanda kan-beyin bariyerini geçerek doğrudan beyne girebilir. Zerdeçal, geliştirilmiş hafıza, daha az depresyon ve yeni beyin hücrelerinin büyümesi ile ilişkilendirilmiştir.

TAM TAHILLAR

Ekmek, makarna, arpa, esmer pirinç, yulaf ezmesi ve bulgur gibi tam tahıllar, sağlıklı hücreleri korumak ve korumak için kullanılan E vitamini içerir. E vitamini bu hücreleri korumada beyin fonksiyonlarını korur ve nörodejenerasyonu önler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.