Hava Durumu

Dünyanın merakla beklediği haber geldi! Omicron aşısı hazır

Dünyanın umutla beklediği haber geldi. Koronavirüsün alt varyantı Omicron için geliştirilen yeni aşının hazır olduğunu açıklayan Prof. Dr. Uğur Şahin, onay iznini beklediklerini belirtti. Şahin, "Aşıyı birkaç gün içinde teslim edebiliriz. Eylül ayı başından itibaren bu mümkün." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Dünyanın merakla beklediği haber geldi! Omicron aşısı hazır

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs şimdi de Omicron alt varyantı BA.4 ve BA.5 için alarm veriyor. Dünyada vaka sayıları artmaya devam ederken BioNTech firmasının kurucusu olan ve ilk aşıyı geliştiren Uğur Şahin, yeni aşı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

UĞUR ŞAHİN AÇIKLADI: AŞI HAZIR

Hürriyet'in haberine göre, Omicron alarmına geçmişken beklenen açıklama BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin'den geldi. Şahin, Omicron varyantına karşı yeni aşının hazır olduğunu açıkladı.

Gereken iznin en kısa zamanda verilmesini beklediklerini belirten Prof. Şahin, 'Aşıyı birkaç gün içinde teslim edebiliriz. Eylül ayı başından itibaren bu mümkün' dedi.

Omicron bir varyant. BA.4 v BA.5 ise Omicron bağlantılı alt varyantlar. Bu varyantlar ilk olarak yılın başında Güney Afrika'da ortaya çıktı ve şimdi birçok ülkede yayılıyor.

Şahin, Omikron-Subtyps BA.1’i temel alarak yeni üretilen Omikron-Booster’ın (Kovid-19 tazeleme-hatırlatma aşısı) Subtyp BA.5. olarak geliştirildiğine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.