Hava Durumu

Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum 200'den fazla hastalığın şifacısı...

Yıldız anason, Çin'in yaprak dökmeyen Illicium verum ağacının meyvesinden yapılan bir baharattır. Baharat tohumlarının toplandığı ve meyan kökü anımsatan bir tada sahip olduğu yıldız şeklindeki bakla için uygun bir şekilde adlandırılmıştır. Lezzet ve isimlerindeki benzerlikler nedeniyle, yıldız anason genellikle anason ile karıştırılır, ancak iki baharat birbirinden bağımsızdır. Yıldız anason, yalnızca kendine özgü lezzeti ve mutfak uygulamalarıyla değil, aynı zamanda tıbbi faydalarıyla da öne çıkar.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2023 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum 200'den fazla hastalığın şifacısı...

Otlar ve baharatlar genellikle sağlık ve beslenme dünyasının isimsiz kahramanlarıdır ve yıldız anason da bu baharatların başında gelir.

Tümü sağlığa hayati katkı sağlayan birkaç güçlü biyoaktif bileşik için etkileyici bir kaynaktır.

Yıldız anasonun en değerli bileşeni, içerdiği yoğun flavonoidler ve polifenollerdir. Bunlar, baharatın yaygın şekilde kullanılmasını ve tıbbi faydalarından birincil nedenidir.

Yıldız anasonda bulunan sağlığı geliştiren başlıca bileşiklerden bazıları şunları içerir:

- linalool

- kuersetin

- Anet deliği

- Şikimik asit

- gallik asit

- limonen

Midedeki gazı saniyeler içinde alıyor! Bu karışımla mide ağrılarınız yok olacak...B12 vitamin değerini zirveye çıkartıyor! Her sabah kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...Bu tohum 200'den fazla hastalığın şifacısı! Düzenli olarak tükettiğinizde...Damarlarınızdaki temizleyici etkisi inanılmaz! Günde bir avuç hiçbir tıkanıklık bırakmıyorVücuttaki tüm bakteriyi öldürüyor! Bu karışımla 3 günde baştan aşağı yenileceksiniz.

Birlikte, bu bileşikler, yıldız anasonun antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklerine katkıda bulunabilir.

Bazı hayvan ve test tüpü araştırmaları, bu baharatın antioksidan kapasitesinin, tümör boyutunu küçültme gibi anti-kanser özelliklerine bile sahip olabileceğini göstermektedir.

Sonuç olarak, yıldız anasondaki biyoaktif bileşiklerin insan sağlığını nasıl destekleyebileceğini daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

SAĞLIK İÇİN FAYDALIDIR

Yıldız anason geleneksel Çin tıbbında binlerce yıldır kullanılmaktadır ve son zamanlarda bazı Batı tıbbı uygulamalarına da kabul edilmiştir.

Popülaritesindeki artış, büyük ölçüde antimikrobiyal özellikleri ve farmakolojik potansiyelinden kaynaklanmaktadır.

ANTİVİRAL ÖZELLİKLERİ BULUNUYOR

Yıldız anasonun en popüler farmakolojik olarak ilgili özelliklerinden biri, şikimik asit içeriğidir.

Şikimik asit, güçlü antiviral özelliklere sahip bir bileşiktir. Aslında, grip tedavisi için popüler ilaçların ana aktif bileşenlerinden biridir.

Şu anda yıldız anason, farmasötik ürün geliştirmede kullanılan başlıca şikimik asit kaynağıdır.

Bazı test tüpü araştırmaları, yıldız anason esansiyel yağının, herpes simpleks tip 1 dahil olmak üzere diğer viral enfeksiyon türlerini tedavi edebileceğini de göstermiştir.

Yıldız anason sıklıkla grip tedavisinde kullanılsa da, insanlarda diğer viral enfeksiyonları tedavi etme potansiyelini daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Sadece 1 haftada ömrü uzatacak güce sahip! Bu meyvenin yağı adeta panzehir gibi: Toksinlerden arındırıyorDamarlarınızdaki temizleyici etkisi inanılmaz! Günde bir avuç hiçbir tıkanıklık bırakmıyorKanda oksijen eksikliğine neden olan durum ilk belirtisini böyle veriyor! Eğer cildiniz böyle görünüyorsa…Hem cildi hem kemikleri gençleştiriyor! Kolajen deposu o besinle yaşlılık nedir bilmeyeceksinizUzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den kemikleri çelik gibi yapan formül! Yoğurdu bu şekilde tüketirseniz..Tükettiğiniz anda böbrek taşına neden oluyor! Bu zararını bilmeden tüketiyoruz.

MANTAR ENFEKSİYONLARINI ÖNLER

Yıldız anason, flavonoid anetolün zengin bir kaynağıdır. Bu bileşik, baharatın kendine özgü lezzetinden sorumludur ve güçlü antifungal faydalar sunar.

Bazı araştırmalar, yıldız anasondan türetilen trans-anetolün, bazı yenilebilir ürünlerde patojenik mantarların büyümesini engelleyebileceğini bulmuştur.

Test tüpü araştırması, yıldız anason esansiyel yağında bulunan terpen linalool gibi diğer biyoaktif bileşiklerin insanlarda bulaşıcı mantarların biyofilm ve hücre duvarı oluşumunu baskılayabileceğini göstermektedir.

İnsanlarda mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için yıldız anason uygulamalarını daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

ANTİBAKTERİYEL FAYDALARI VARDIR

Yıldız anasonun bir diğer önemli tıbbi faydası, çeşitli yaygın hastalıklarda yer alan bakteri üremesini engelleme yeteneğidir.

Cinsiyetsizlik tuzağına dikkat! İşte en kritik dönem...Kanda oksijen eksikliğine neden olan durum ilk belirtisini böyle veriyor! Eğer cildiniz böyle görünüyorsa…Beyniniz için adeta bir koruyucu kalkan! Bu vitamin hafızayı hep 20'lerde tutuyorGünde 1 kaşığıyla gençleştiren kür! Yaşlılığa ve hastalıklara karşı adeta bir kalkanMidedeki gazı saniyeler içinde alıyor! Bu karışımla mide ağrılarınız yok olacak...7 tane yediğinizde böbrekleri temizliyor! Vücuttaki zehri söküp atıyor

Bazı araştırmalar, yıldız anason özütünün birden çok ilaca dirençli patojenik bakteriye karşı antibiyotikler kadar etkili olduğunu ortaya koymuştur. Bu, yeni antibiyotik ilaçlarının gelecekteki gelişimi için özellikle yararlı olabilir.

Test tüpü çalışmaları, yıldız anasondaki biyoaktif bileşiklerin, farklı bakterilerin neden olduğu idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olabileceğini de göstermiştir.

Ayrı bir çalışma, yıldız anason özünün bir petri kabında E. coli'nin büyümesini azaltmada bir şekilde etkili olduğunu ortaya çıkardı, ancak mevcut, daha yaygın antibiyotik tedavileri kadar etkili değildir.

Şu anda, yıldız anasonun antibakteriyel özellikleri üzerine yapılan araştırmaların çoğu, hayvan ve test tüpü çalışmaları ile sınırlıdır. Bu baharatın insan sağlığını desteklemek için nasıl kullanılabileceğini daha iyi anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

YEMEKLERİNİZE DAHİL ETMESİ KOLAYDIR

Yıldız anason, anason veya rezeneninkine benzer belirgin bir meyan kökü aromasına sahiptir, ancak bu baharatların hiçbiriyle ilişkili değildir. Kişniş, tarçın, kakule ve karanfil ile iyi uyum sağlar.

B12 vitamin değerini zirveye çıkartıyor! Her sabah kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...Hem cildi hem kemikleri gençleştiriyor! Kolajen deposu o besinle yaşlılık nedir bilmeyeceksinizSadece 1 haftada ömrü uzatacak güce sahip! Bu meyvenin yağı adeta panzehir gibi: Toksinlerden arındırıyorİlaç gibi karışım! Bir türlü geçmeyen gribin kökünü kazıyor: Uyurken rahat bir nefes almak istiyorsanız…Beyniniz için adeta bir koruyucu kalkan! Bu vitamin hafızayı hep 20'lerde tutuyorKanserli hücreyi öldürüyor! En şifalı besin olarak biliniyor.

Yemeklerde yıldız anason bütün olarak veya toz olarak kullanılabilir.

Klasik Çin, Vietnam, Hint ve Orta Doğu mutfaklarında, özellikle et sularında, çorbalarda ve körilerde lezzet arttırıcı olarak sıklıkla kullanılır. Çin "5 baharatı" ve Hint "Garam Masala" karışımlarındaki varlığıyla tanınmaktadır.

Geleneksel Çin ve halk tıbbı uygulamalarında, solunum yolu enfeksiyonlarını, mide bulantısını, kabızlığı ve diğer sindirim sorunlarını tedavi etmek için kullanılan bir çay yapmak için yıldız anason suya batırılır.

Yıldız anason ayrıca fırınlanmış meyveler, turtalar, hızlı ekmek ve kekler gibi tatlı yemeklerine ve tatlılara harika bir katkı sağlar.

Bu baharatı daha önce mutfakta hiç kullanmadıysanız, biraz güçlü bir tadı olduğunu unutmayın. Küçük bir miktarla başlayın ve daha fazla kullanmadan önce yemeğinizin tadına bakın.

Bir sonraki kek karşışımınıza toz haline getirilmiş yıldız anasonu serpiştirmeyi deneyebilir veya bir sonraki çorba yapımınızda tencereye birkaç bütün yıldız anason atarak, lezzetini deneyimleyebilirsiniz.

TÜKETMEDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Saf Çin yıldız anasonunun çoğu insan için genellikle güvenli olduğu kabul edilir. Bununla birlikte, birkaç alerjik reaksiyon raporu vardır.

Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışın ve güvenilir marketlerden satın almaya özen gösterin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.