Hava Durumu

Faydaları saymakla bitmiyor! Geçmez denilen öksürüğün kökünü kurutuyor...

Soğan ve sarımsağın besin değeri açısından faydaları saymakla bitmez. İkisi de birer antibiyotik kaynağı. Ancak sadece kendileri değil, kabukları da aslında pek çok işe yarıyor. Biz bunu bilmediğimiz için genellikle soğan ve sarımsakları soyduktan sonra çöpe atıyoruz. Ama kabukların nasıl değerlendirebileceğinizi öğrendikten sonra fikriniz değişebilir.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Faydaları saymakla bitmiyor! Geçmez denilen öksürüğün kökünü kurutuyor...

Soğan ve sarımsak neredeyse her yemeğe lezzet veren iki sebze. Mutfağın olmazsa olmazı bu sebzelerin aslında yemeklere tat katmak dışında öyle faydaları var ki… ‘Geç olsun, güç olmasın’ diyoruz ve size soğan-sarımsak kabuklarının şifa dolu yolculuğuna çıkarıyoruz.

KAS AĞRILARINI GİDERİYOR

Soğan ve soğan suyunda bol miktarda bulunan potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi gelir. Çiğ ya da yemeklerde pişirilerek tüketilen soğanın suyu da ağrıları hafifletir. Bu faydasından yararlanmak için soğan kabuğunu suda 10-15 dakika kaynatın. Kabuklarını süzün ve balla tatlandırarak çay olarak için.

İYİ BİR UYKU SAĞLIYOR

Yoğun, tempolu iş hayatı ve stres birleşince uykusuzluk çoğu kişinin başlıca sorunu haline geldi. Siz de geceleri mışıl mışıl uyumak istiyorum diyorsanız yatmadan önce bir bardak soğan suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken soğanın kabuklarını demlemek ve süzdükten sonra çayını içmek.

BOĞAZ AĞRISINI ANINDA GEÇİRİYOR

Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini de azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta doğal şifa etkisi yapar.

KAŞINTILI CİLDİ HAFİFLETİYOR

Soğan ve sarımsak suyu cilde inanılmaz faydalı. İçeriğindeki C vitamini sayesinde ciltteki kaşıntıyı giderir. Ayrıca içerdiği ‘quercetin’ maddesi antioksidan özelliği gösterir. Soğan ve sarımsak suyundaki A ve E vitaminleri cildi besler ve yumuşatır.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ETKİLİ

Antibiyotik etkiye sahip olan soğan ve sarımsak kabukları aynı zamanda antioksidan özellik gösterir. Bu yönüyle ağız ve diş bakımı için etkilidir. Soğan ve sarımsağın kabukları kaynatılarak hazırlanan suyla yapılan gargara, çürüklere engel olur ve ağız içindeki bakterileri yok eder.

BONUS: BİTKİLERİNİZ İÇİN FAYDALI

Soğan ve sarımsak kabukları, kompost yığınınız için mükemmel besin kaynaklarıdır. Bu nedenle, bitkileriniz için gerçekten faydalı oldukları bilinen sarımsak veya soğan kabuklarını asla atmayın, bir kenarda biriktirin ve uygun zamanda toprağına ekleyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.