Hava Durumu

Hasta olduğunuzda bir deneyin! Ayağa kaldıracak ezber bozan ilginç gıdalar!

Pek çok insanın hastalıklar bakımından kendini kötü hissettiği yılın bu zamanlarında sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Ancak bir beslenme uzmanının verdiği tavsiyeler adeta ezber bozdu. Beslenme uzmanının hasta olduğunuzda iyileşmenizi hızlandırabilecek yiyecekler önerisinde çikolata gibi ilginç yiyecekler de var. İşte o şaşırtıcı liste...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Hasta olduğunuzda bir deneyin! Ayağa kaldıracak ezber bozan ilginç gıdalar!

Pek çok insan bu mevsimde çeşitli hastalıklardan şikayet ediyor. Soğuk havalardan yoğun yaşam tarzına kadar insanların hastalık nedeniyle bitkin düşmesinin pek çok sebebi var. Fakat tükettiğiniz yiyecekler, bunda büyük farklar da yaratabilir. Genellikle kendimizi kırgın hissettiğimizde en iyi yöntemin bir kas çorba içmek olduğunu düşünebiliriz. Fakat bu belki de yiyebileceğiniz en iyi şey değildir.

ŞAŞIRTICI AMA HASTA OLDUĞUNUZDA BİR DENEYİN!

DailyStar'da yer alan habere göre; beslenme uzmanı Rhiannon Lambert, hasta olduğunuzda iyileşmenizi hızlandırabilecek ve duyunca çok şaşıracağınız yiyecekleri paylaştı.

Beslenme uzmanı Rhiannon Lambert Sun Health'e diğer birçok gıdanın bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için çalıştığını söyledi.

Lambert, "Bakteri, virüs ve diğer faktörlerin neden olduğu hastalıklardan sizi koruyacak tek bir gıda veya takviye yok. Enflamasyonu azaltan ve antioksidan aktiviteyi artıran çeşitli besleyici gıdaları tüketmek kesinlikle bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olabilir." dedi.

Buna göre yoğurttan çikolataya kadar kendinizi kötü hissettiğinizde size yardımcı olabilecek pek çok yiyecek var.

YOĞURT VE LAHANA TURŞUSU

Yoğurt ya da lahana turşusu herkesin hasta olduğunda ilk tercihi olmayabilir ama Rhiannon bunların denemeye değer olduğunu söyledi.

Lambert, "Probiyotik gıdalar, bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olan canlı bakteri içeren gıdalardır" diye açıkladı. Lambert, "Bağışıklık sistemimizin yaklaşık yüzde 70'i bağırsaktadır, bu nedenle bağırsakta iyi bir bakteri dengesinin korunması bağışıklık fonksiyonunun desteklenmesine yardımcı olabilir. Hasta olduğunuzda, özellikle de antibiyotik aldıysanız, bağırsak mikrobiyotanız bozulabilir ve bu da bakteri dengesizliğine yol açabilir." dedi.

Yoğurt, kefir ve lahana turşusu gibi yiyecekler sindirim sisteminize bazı "dost bakterilerin" eklenmesine yardımcı olarak dengenin yeniden sağlanmasına yardımcı olabilir.

YABAN MERSİNİ VE AHUDUDU

Rhiannon, hasta olduğunuzda diyetinize bazı antioksidan bakımından zengin gıdaların dahil edilmesinin iyi bir fikir olduğunu, çünkü bunların "bağışıklık sistemini desteklerken ve iltihabı hafifletirken oksidatif stresi azaltmaya da katkıda bulunabileceğini" söyledi.

İyileşme sürecine yardımcı olmak söz konusu olduğunda tüm bunların gerçekten işe yarayabileceği vurgulandı ve bu tür yiyecekler arasında yaban mersini ve ahududu gibi meyveler de bulunduğu belirtildi.

ÇİKOLATA

Pek çok meyve ve sebze de hasta olduğunuzda harikalar yaratabilir; çikolata da öyle. Lambert, yeşil çay ve bitter çikolatanın da son derece faydalı olduğunu vurguladı.

İŞTE DİĞER BESİNLER

Lambert'ın önerdiği diğer sağlıklı gıdalar ise; sarımsak, portakal, brokoli, havuç, ıspanak, zencefil, bal ve ekinezya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.