Hava Durumu

Limon suyunun bu faydalarını öğrenen elinden bardağını düşürmüyor!

Günlük hayatımızda sofralarımızda sıkça tükettiğimiz ve kozmetik ürünlerin de içeriğinde bulunan limon, turunçgiller ailesi içerisinde yer alıyor. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz bu gıdanın fayda sağlamadığı alan neredeyse yok gibi. İşte limon suyunun saymakla bitmeyen faydalarından bazıları....

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Limon suyunun bu faydalarını öğrenen elinden bardağını düşürmüyor!

Limon suyunun sağlığa faydaları çoğunlukla anekdot olsa da, limon suyunun ciltten ruh halinize kadar her konuda yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var. Araştırmalar, limon suyunun sık tüketilmesinin aşağıdakilere yardımcı olabileceğini bulmuştur:

BAĞIŞIKLIK İÇİN LİMONLU SU

Limonlar bol miktarda C vitamini içerir. Muhtemelen bildiğiniz gibi, C vitamini güçlü bir bağışıklık sistemi için önemlidir. Limon suyundaki C vitamini, hücrelerin patojenlerle savaşmasına yardımcı olur ve vücudun oksidan temizleyici aktivitesini destekler. Bu bizi oksidatif stres ve hastalıktan korur.

DEMİR EMİLİMİ İÇİN LİMONLU SU

C vitamininin vücudunuzun yediğiniz yiyeceklerdeki demiri daha iyi emmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Yeşil sebzelerinizin, mercimek tabağınızın yanında veya demir tabletleri aldıktan sonra biraz limonlu su yudumlamak, vücudunuzun demir kaynağından en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olabilir. Bu, özellikle demir eksikliği riski taşıyan veganlar veya vejeteryanlar için yararlıdır.

LİMONLU SU SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Genellikle sabahları bağırsaklarınızı hareket ettirmenin harika bir yolu olarak lanse edilen limon suyunun sindirime iyi geldiğine inanılır.

RUH HALİ İÇİN LİMONLU SU

Aromaterapide limon kokusunun canlandırıcı, enerji verici ve olumlu bir ruh halini destekleyebildiği bilinmektedir. Ayrıca limon aromasının solunmasının sinirlilik, kaygı, bitkinlik ve yorgunluğu azaltabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle güne bir bardak limonlu su ile başlamak güne daha iyi bir görünümle başlamanız anlamına gelebilir.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEK İÇİN LİMONLU SU

Günlük limon suyunuza sarımsak eklemekten hoşlanıyorsanız, bazı kolesterol düşürücü faydalar elde edebilirsiniz. Bir çalışmada, katılımcılar 8 hafta boyunca her gün sarımsak ve limon suyu kombinasyonu aldı. Bu, hiperlipidemili (yüksek kolesterol) hastaların hem LDL kolesterol seviyelerinde hem de kan basıncında bir iyileşme ile sonuçlandı.

DAHA FERAH BİR NEFES İÇİN LİMONLU SU

Hem limon suyu hem de limon kabuğu özü, antibakteriyel, antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özellikler, ağızdaki bakterilerin neden olduğu hoş olmayan kokuları nötralize etmeye yardımcı olmak için idealdir.

BÖBREK TAŞLARI İÇİN LİMONLU SU

NHS, böbrek taşlarının önlenmesine yardımcı olmak için bol su ve taze limon suyu içilmesini önerir. Limon suyundaki sitrik asit, taş oluşumunu engellemeye yardımcı olur. İdrarınızda sitrik asit bulunması, yeni taş oluşumuna karşı koruma sağlamanın yanı sıra yeni oluşmaya başlayan küçük böbrek taşlarının parçalanmasına da yardımcı olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.