Hava Durumu

Pazar tezgahlarının incisi! Bağırsaklar için en doğal müshil...

Uzun kış gecelerinde meyve tabağına uzandığınızda elinize aldığınız meyvelerden biri de muşmula mı? Yoksa muşmulayı daha önce hiç duymadınız mı? Sanılanın aksine tazesi değil de çürümüşü makbul olan muşmulanın faydalarından haberdar mısınız? Kabızlık ve sindirim problemleri yaşayanların imdadına koşan muşmula, bağırsak hareketlerini hızlanmasına ve dolayısıyla kabızlığın düzelmesine yardımcı olur.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Pazar tezgahlarının incisi! Bağırsaklar için en doğal müshil...

Yörelere göre farklılık göstermekle birlikte döngel, beşbıyık, ezgil gibi isimlerle de anılan muşmula gülgiller ailesinin mensubu olan bir ağaçta yetişen meyvelere verilen isimdir. Muşmula ağaçları genelde alçak boylu ağaçlar olarak bilinir ve muşmula bitkisi de boyut itibarıyla can eriği ile bardak eriği arasında değişebilmektedir.

Kabızlık ve sindirim problemleri yaşayanların imdadına koşan muşmula, bağırsak hareketlerini hızlanmasına ve dolayısıyla kabızlığın düzelmesine yardımcı olur.

Kilo vermek isteyenlerin de rahatça tüketebileceği muşmula, özellikle sonbahar aylarında diyet listelerindeki yerini hemen alır.

Muşmula, aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve iltihaplı hastalıkların daha hızlı tedavi edilmesine yardım eder.

Muşmula; kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir içermesi ile vücudun ihtiyaç duyduğu değerli mineral ve vitaminleri sağlar. Askorbik asit içermesi sebebi ile de vücuda farklı faydaları bulunur.

- Vücuda ferahlık kazandırır.

- Antioksidan niteliği ile vücuda zararlı olan toksinleri yok eder.

- Sakinleştirici bir etkisi vardır. Depresyona iyi geldiği bilinmektedir.

- Cilt kanserini önleyici bir özellik taşır.

- Mide bulantısı ve kusma sorunların giderilmesinde etkili olur.

Muşmulanın meyvesi kadar çekirdeği de son derece yararlıdır. Muşmula çekirdeği, sindirim sistemini düzenleyerek idrarı artırıcı bir etki gösterir. Mesane ve böbreklerdeki taşın dökülmesine yardımcı olur. Tüketim şekli genellikle çekirdeklerin kaynatılarak suyunun içilmesi biçimdedir. Bu su, vücuttaki ödemin kolaylıkla atılmasına da destek olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.