Hava Durumu

Vücuttaki iltihabı söküp atan şifa kaynağı! Tek yudumu toksinlerle savaşıyor...

Vücutta ortaya çıkan iltihaplanma süreci, aslında sağlıklı kalmanıza yardımcı olabilecek doğal bir süreç. Fakat kronik iltihaplanma, birçok sorunu da beraberinde getirebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, iltihaplanmayla savaşacak olan bir beslenme sistemi...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Vücuttaki iltihabı söküp atan şifa kaynağı! Tek yudumu toksinlerle savaşıyor...

Bazı içecekler, içeriğindeki yoğun vitamin, mineral ve bileşiklerle en iyi sonucu almanızı sağlıyor. Önemli olan; hangi besinin hangi noktada etkili olduğunun tespitini doğru yapabilmektir. Fakat tüm bu tüketilmesi gereken besinler için mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekiyor. İşte vücuttaki iltihaplanmayla mücadele eden besinlerin listesi…

KEMİK SUYU

Kemik suyu, yavaş pişirilen kemiklerden, sebzelerden ve baharatlardan elde edilir. Bu içeceğin faydaları, pişirirken kemiklerden et suyuna sızan besinler, vitaminler ve minerallerden gelir. Ev yapımı kemik suyunda biraz kolajen (bir tür protein) ve elektrolitler (su kaybı yaşamanızı engeller) alabilirsiniz.

Oxidative Medicine and Cellular Longevity dergisinde Mart 2017'de yapılan araştırmaya göre, kemik suyunda bulunan glisin ve arganin gibi amino asitler vücutta güçlü bir anti-inflamatuar görevi görebilir.

Zencefil, zerdeçal, kekik, tuz ve biber gibi baharatları da ekleyerek kemik suyunu büyük oranda zenginleştirebilirsiniz.

Kolin eksikliği hem kalbi hem karaciğeri çürütüyor! İşte kolin zengini hayat kurtaran o besin...Kötü kolesterol değerlerini bir daha görmeyeceksiniz! Haftada bir porsiyonuyla damarları yeniliyor...Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye'nin listedeki yeri dikkat çekti: İşte 2023'ün en iyileri...Felç riskini 3 kat artıran içecek! Adeta zehir etkisi yaratıyor...Anti-tümör etkisi sayesinde şifa dağıtan meyve! Düzenli yediğinizde baştan ayağa yenileneceksiniz…Kan şekerinizin tavan yaptığının göstergesi! Geceleri bu ağrıyı yaşıyorsanız...

YULAF SÜTÜ

Yulaf yemenin iltihap önleyici faydaları olduğu uzun zaman önce tespit edildi. Kendisinin yanı sıra yulaf sütü de bu noktada büyük bir önem taşıyor.

Araştırmalar, Kasım 2021 tarihli bir araştırmaya göre, yulaf sütünde bulacağınız beta-glukan adı verilen bir çözünür lif türünün daha düşük iltihaplanma ve kalp hastalığı riskinin yanı sıra tip 2 diyabet ve cilt rahatsızlıkları riski ile ilişkili olduğunu bulmuştur. ‌

KAHVE

‌Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics‌ dergisinde Kasım 2020'de yapılan bir araştırmaya göre, kahve antioksidanlar ve polifenoller yönünden oldukça zengindir ve bu bileşikler, düşük düzeyde iltihaplanma ve kronik hastalık seviyeleri sayesinde vücudunuzu koruma kapasitesine sahiptir. .

Critical Review of Food Science and Nutrition‌ dergisinde Kasım 2017'de yapılan bir incelemeye göre, kahve içmek güçlü anti-inflamatuar etkilerle ilişkilendirilmiştir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, iltihaplanma söz konusu olduğunda kendine özgü bileşikleriyle büyük bir etki sunuyor. İltihapla savaşmanın ve sağlığınızı iyileştirmenin kolay ve rahat bir yolu olarak yeşil çay, uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Üstelik yeşil çayda bulunan polifenollerin vücut üzerindeki iltihap önleyici etkileri de uzun zamandır biliniyor.

Anti-tümör etkisi sayesinde şifa dağıtan meyve! Düzenli yediğinizde baştan ayağa yenileneceksiniz…Kılıbık filminde Kemal Sunal'ın oğluydu... Kılıbık'ın Erol'u Yeşilçam'ın güzelinin kardeşiymiş!Kan pıhtısını doğal olarak çözüp yok ediyor! İlaç kadar etkili...Soğuk algınlığının doğal şifası bu tarifte! Öksürüğü kesiyor solunum yollarını temizliyorVücuttaki iltihabı söküp atıyor! Tek yudumu toksinlere savaş açıyorB12 vitamin kaynağını dolduruyor! Bu besin B12 takviyesi kadar etkili

Anti-Inflammatory & Anti-Allergy Agents in Medicinal Chemistry‌ Eylül 2016'da yapılan bir incelemeye göre, araştırmalar yeşil çayın ve içinde bulunan bazı bileşiklerin inflamatuar hastalıklar için terapötik kullanımları olabileceğini gösteriyor. Uzmanların uyarısı; yeşil çayın kafein içermesidir. Bu nedenle yatmadan önce içmekten kaçınabilirsiniz.

Dr Amanda Sauceda, "Yeşil çay bağırsaklarınızda çalışarak iltihaplanmayla mücadele etmeye yardımcı olabilir" diyor. Yeşil çayın bağırsak mikrobiyomunuzun sağlığını iyileştirebileceğini öne süren araştırmalar var. Molecules‌ dergisinde Temmuz 2021 araştırmasına göre, yeşil çayın bağırsaktaki proinflamatuar maddelerin üretimini azalttığı ve inflamatuar hastalıkları ve kanseri olan kişilerde inflamatuar yolları etkilediği gösterilmiştir.

ZENCEFİL ÇAYI

Dr. Kayley Myers, zencefil çayının, iltihaba karşı işe yarayabilecek sıcak, kafeinsiz bir içecektir. Bunun sebebi; International Journal of Molecular Sciences, Temmuz 2018'de yapılan araştırmaya göre; zencefilin antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan gingerol gibi bitki bileşiklerine sahip olmasıdır.

Journal of Nutrition of Gerontology and Geriatrics‌ dergisinde Eylül 2016'da yapılan bir araştırmaya göre, zencefil takviyeleri alan diz artriti olan kişilerde plasebo alanlara göre daha düşük enflamatuar belirteçler vardı. Zencefil çayı, birkaç dilim ince dilimlenmiş zencefili 1 bardak su ile kaynatarak yapılabilir" diyor Myers.

ERİK SUYU

Kurutulmuş erikten elde edilen erik suyu, Mart 2021 tarihli "Antikoksidanlar" tarihli araştırma sonucunda içeriğindeki polifenoller, özellikle yaşa bağlı sağlık durumları söz konusu olduğunda iltihaplanmaya karşı mücadele ettiğini ortaya koyuyor.

Tükettiğiniz anda karaciğeri bitiriyor! Tek lokması bile zehir saçıyor!Doğal kalp ilacı olarak tanımlanıyor! Kalp hastalığına karşı adeta kalkan oluyorKötü kolesterol değerlerini bir daha görmeyeceksiniz! Haftada bir porsiyonuyla damarları yeniliyor...Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye'nin listedeki yeri dikkat çekti: İşte 2023'ün en iyileri...B12 vitamin kaynağını dolduruyor! Bu besin B12 takviyesi kadar etkiliBu besin ciğerdeki zehrin düşmanı! Ciğerleri yeniliyor, iltihabı söküp atıyor...

Uzmanlar, içeriğindeki yoğun antioksidanlar nedeniyle erik suyu içmenin oldukça etkili olduğunu belirtiyor. ‌ The American Journal of Clinical Nutrition ‌ dergisinde Ekim 2022'de yapılan bir araştırmaya göre, kuru erik yemek kemik kaybına yol açan iltihaplanmadan korunma ile ilişkilendirilmiştir.

SU

Dr. Holly Larson, içilebilecek pek çok heyecan verici içecek beklemek yerine suyun en önemli iltihap karşıtı içeceklerden biri olması nedeniyle her gün yeterli oranda tüketilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Arthritis Foundation'a göre vücudumuzdaki atıkları ve toksinleri ortadan kaldırabilmemiz için su gereklidir ve eğer susuz kalırsak bu iltihaplanmaya ve artrit gibi iltihaplı durumların kötüleşmesine neden olabilir.

ALTIN SÜT

Altın süttten sıklıkla, zerdeçal ve zencefili badem veya hindistan cevizi sütü ile yapılması sebebiyle severek bahsediliyor. Dr. Trent Orfanos, zerdeçaldaki aktif bileşenlerden biri olan kurkuminin iltihaplanma üzerinde yararlı etkiler gösterdiğini belirtiyor.

Drug Design, Development and Therapy'de yayınlanan Kasım 2021 tarihli bir çalışma, araştırmaya göre özellikle osteoartrit, inflamatuar bağırsak hastalığı ve sedef hastalığı gibi inflamatuar durumlarda etkili olabildiğini gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.