Hava Durumu

Yumurta ile güne başlamak: Protein kaynağı, kilo kaybı ve daha fazlası...

Besin ve protein açısından zengin olan yumurta popüler bir kilo verme seçeneği olma özelliğine sahip.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yumurta ile güne başlamak: Protein kaynağı, kilo kaybı ve daha fazlası...

Uzmanlar yumurtaların obeziteye karşı mücadelede etkili bir araç olup olmadığı üzerinde uzun süredir araştırmalar yapıyor.

Yumurtanın sağlığa pek çok faydası olduğu konusunda şüphe yok. Gelişim için gereken her şeye sahip olan yumurta aynı zamanda daha güçlü kemikler ve bağışıklık sistemi için de olmazsa olmaz. Aynı zamanda metabolizma ve karaciğer fonksiyonuna da yardımcı oluyor.

Taşınabilir, uygun fiyatlı bir besin kaynağı olan yumurta ayrıca A vitamini açısından da zengin.

Yaşa karşı da meydan okuyan bu besin sayesinde vücut kolajen üretebiliyor.

Ancak yumurtanın bilinen en büyük sağlık yararı protein kaynağı olması. Tek büyük bir yumurtada yaklaşık 6 gram protein bulunuyor. Vücut yumurtadaki proteini israf etmiyor, tamamını emiyor.

Yumurtanın hem akı hem de sarısı ayrı ayrı protein içeriyor. Yumurta akında 100 gramda yaklaşık 11 gram protein bulunurken yumurta sarısının 100 gramında ise yaklaşık 17 gram protein var. Yumurta başına ise beyazın proteini, sarıdan daha fazla.

Yumurta akı iyi bir kalsiyum, magnezyum ve potasyum kaynağı da aynı zamanda.

Bu zengin protein kaynağı diyetlerin de vazgeçilmez bir parçası. Besleyiciliği yüksek ve anında tok tutuyor. Kalorisi de düşük. Bir yumurta sarısı 55 kalori içeriyor, beyazı ise 15 kalori. Toplamda büyük bir yumurtada 70 kalori mevcut. Bu nedenle de kilo kaybı için yumurta öneriliyor. Tabii bu tek başlarına tüketildiklerinde geçerli. Bol yağda yapılmış bir yumurta için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Uzmanlar günde 1 yumurtanın yeterli olacağı görüşünde. Alternatif öneri ise günde 2 yumurta akı yemek. Yumurtada bulunan kolesterol ve doymuş yağ nedeniyle böyle bir sınırlama öneriliyor. Çünkü kolesterolün fazlası kalp sorunu olanlar için önerilmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.