Hava Durumu

Yumurta kabuğunun zarının faydasını öğrenince asla çöpe atmayacaksınız!

Yumurta kabuğu zarı esas olarak tip I kollajen proteinlerinden, kondroitin sülfat gibi çok sayıda glikozaminoglikandan ve önemli miktarda hyaluronik asitten oluşur. Bunların tümü, vücudunuzun sağlıklı eklemleri inşa etmek, onarmak ve sürdürmek için ihtiyaç duyduğu temel bileşiklerdir.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yumurta kabuğunun zarının faydasını öğrenince asla çöpe atmayacaksınız!

Yumurta kabuğu zarının eklem sağlığı ve ağrı ve iltihabı azaltma konusunda birçok faydası vardır. İşte yumurta kabuğu zarının en önemli sağlık yararlarından birkaçı:

EKLEM AĞRISINI VE ENFLAMASYONU AZALTIR

Araştırmalar, yumurta kabuğu zarının terapötik dozlarda alındığında, yedi gün gibi kısa bir sürede eklem ağrısından kurtulma sağlayabildiğini göstermiştir. Yumurta kabuğu zarındaki bileşenler, eklem ağrısı ve yıkıma yol açan olayları tetikleyen sitokin adı verilen inflamatuar bileşikleri azaltır.

EGZERSİZE BAĞLI EKLEM AĞRISINI VE SERTLİĞİNİ ÖNLER

Bir çalışma, iki hafta boyunca günde bir kez yumurta kabuğu zarı verilen 60 sağlıklı postmenopozal kadını içeriyordu. Alternatif günlerde, bacak başına 50 ila 100 adım tekrarı içeren bir egzersiz rutini gerçekleştirdiler. Araştırmacılar, spesifik biyobelirteçleri kullanarak, sadece ilk haftadan sonra kıkırdak döngüsünde çok önemli bir azalma olduğunu gösterebildiler. Ek olarak, plasebo verilen kadınlarla karşılaştırıldığında, yumurta kabuğu zarını alanlar, sekizinci güne kadar herhangi bir egzersiz ağrısından çok daha hızlı bir şekilde iyileşmeye devam etti. Ve yedinci güne kadar, önemli ölçüde daha az sertlik yaşadılar.

DİZDEKİ OSTEOARTRİTİ İYİLEŞTİRİR

Yakın tarihli bir çalışma, bir ila beş yıldır artritik diz ağrısı çeken 166 hastadan oluşan bir grubu içeriyordu. Grubun bir kısmına plasebo, diğerlerine ise yumurta kabuğu zarı verildi. Çalışma üç ay boyunca devam etti. Sadece yedi günün sonunda, yumurta kabuğu zarını alanlar sertlikte %24 ve ağrıda %22 azalma yaşadı. Plasebo alanların aksine, durumları iyileşmeye devam etti.

30 gün sonra ağrı ve sertlikte sırasıyla %33 ve %35 azalma gördüler. 90 günde, yumurta kabuğu zarı kullananlar, ağrı ve sertlikte ortalama %50'nin üzerinde bir azalma yaşadılar.

YUMURTA KABUĞU ZARININ SAĞLIĞA FAYDALARINDAN YARARLANIN

Yumurta kabuğu zarı (doğal yumurta kabuğu zarı veya NEM olarak da bilinir) ek formda mevcuttur ve kanatlı endüstrisi tarafından yıllık olarak üretilen 600.000 ton yumurta kabuğunun yan ürünüdür. Çok sayıda araştırma, günde 500 mg'lık bir terapötik dozda alındığında, yumurta kabuğu zarının yalnızca artritik eklemlerin ve bağ dokularının ağrısını ve sertliğini gidermekle kalmayıp, eklem kıkırdağının daha fazla bozulmasını önleyebileceğini doğrulamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.