Hava Durumu

AK Parti'de önemli isimler yeni dönemde olmayacak! İşte üç dönem kuralına takılanlar...

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ince eleyip sık dokuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç dönem kuralını devam ettirmekte kararlı... Bu kural uygulanırsa Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ ve Cevdet Yılmaz gibi isimler yeni dönemde olmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
AK Parti'de önemli isimler yeni dönemde olmayacak! İşte üç dönem kuralına takılanlar...

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken partilerin milletvekili aday listeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bu konuda yeni dönem için ince eleyip sık dokuyan AK Parti'de üç dönem kuralından dolayı büyük bir revizyon olması bekleniyor. Öyle ki şuanda parti içinde bu kurala takılan 76 isim var.

LİSTEDE ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Bu isimler arasında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK PartiMedya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski bakan Cevdet Yılmaz da yer alıyor.

YILDIRIM "YORULDUM" DİYECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üç dönem kuralına takılan bazı isimlere Külliye'de görev vereceği öğrenildi. Bu isimler arasında Hayati Yazıcı ve Öznur Çalık'ın olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Özhaseki'ye de görev vermek istediği iddia edildi. Ancak Mehmet Özhaseki'nin buna sıcak bakmadığı belirtildi. Binali Yıldırım'ın da yeni dönemde "Çok yoruldum" diyerek görev almak istemediği gelen bilgiler arasında.

KURAL AYNEN DEVAM EDECEK

AK Parti'nin kapalı grup toplantısında partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç dönem kuralının devam edeceğini belirterek "3 dönem kuralı uygulanacak. Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek" ifadelerini kullandı.

"ŞAHSİ KANAATİM KURAL İŞLETİLMELİ"

Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Şahsi fikrim; yüzde 60-70 oranında partide yenilenme bekliyorum. Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak. Şahsi kanaatim kural işletilmeli. Cumhurbaşkanı üç dönemliklerden bazı isimlerle çalışmak isterse, elbetteki takdir kendilerinin" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.