Hava Durumu

CHP o tarihe dikkat çekti: Altılı masanın adayı kim olacak?

Türkiye kritik seçimlere hazırlanırken, altılı masanın en kritik konularının başında "Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı" geliyor. CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklamasında aralık ve ocak aylarını işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2022 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2022 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
CHP o tarihe dikkat çekti: Altılı masanın adayı kim olacak?

Seçimlere aylar kala altılı masanın hazırlıkları bitme noktasına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak muhalefet adayının açıklanmasına da az bir süre kaldığı tahmin ediliyor.

Adaylar arasında en çok konuşulan üç isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kesinleşmiş olmasa da ‘siyasi yasak’ getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve artık ismi daha az anılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş.

‘ADAY OCAKTA AÇIKLANABİLİR’

'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusu televizyon programlarının ana başlıkları arasında. CHP’li vekiller katıldıkları tv kanallarında adayın açıklanma tarihine ilişkin ipucu verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Halk TV’deki programda ocak ayına dikkat çekerek şunları söyledi:

Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili hem belli bir takvime hem uygulamaları hem o geçişin temel önceliklerini belli şekillerde partiler olarak oluşturduk. Bu çok yakın bir süreçte sonuçlanacak. Özellikle dış politika ve ekonomi bahisleri eksik kalmıştı onlar da bitti bitiyor. Ondan sonra aday belli olacak.

Çok da artık bunun uzağında olmadığımızı söyleyebilirim. Ocak içerisinde diye düşünüyorum ben de ama yani çok uzun bir gelecekte olmayacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu netleşmiş olur. Ocak olarak düşünüyorum derken bunu bir gözlemci olarak, şahsi görüşüm olarak söyledim. Yani partilerin oluşturduğu bir takvim yok. Benim de görebildiğim kadarıyla çok uzun süre almayacaktır bu. Onu da söyleyeyim.

‘ARALIK SONU VEYA OCAK BAŞI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, katıldığı TV100 programında aralık sonu veya ocak başına dikkat çekmişti: “Adaylık açıklamasından önce ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. Dokuz ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu veya ocak başında tamamlamayı planlıyorlar cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.