Hava Durumu

DP liderinden 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik adaylık tartışmasıyla ilgili açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
DP liderinden 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından gündemle ilgili paylaşımlarda bulundu. "Biz, yeniden uçlara kaymış siyasetin merkeze geleceğiniz düşünüyoruz. 'Ötekisini olmayan' bir siyasi geleneğiz" diyen Uysal, Türkiye'de yoksulluğun kalıcı hale geldiğini söyledi ve "İnsanların kendi alın terinin karşılığını alabildiği bir iklimi oluşturmak gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayının kim olacağıyla ilgili tartışmaları da değerlendiren Uysal, "Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakının tek bir hedefi var; Sayın Erdoğan ve yakın çevresinin iktidarını devam ettirmek" diyen Uysal, "Kayıtdışına çıkmış bir devlet mekanizması var. En basiti varlık fonu aldı altında ne kime satıldı, kime verildi bu konuda sağlıklı bilgiye sahip değiliz. Tahrip olmuş bir devlet yapısı var. 'Kuvvetlerin uyumu' diyerek bir kişi her şeyi kontrol ediyor; yürütmeyi de yasamayı da yargıyı da…" dedi.

Uysal, paylaşımlarını "Ümitsizliğe yer yok" diyerek bitirdi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA SICAK BAKARIM' DEMİŞTİ

Uysal daha önce de yaptığı bir açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayı konusunda temel kuralları koyduk 6’lı masa olarak. Ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım. Bu masanın oluşumunda önemli katkılar sağlayan Kılıçdaroğlu isterse hakkıdır" dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.