Hava Durumu

Eski Bakan Fakıbaba'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı!

Partisinden istifa ettiğini ve İYİ Parti'ye geçtiğini duyuran eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın TBMM'ye sunduğu istifa dilekçesi ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2022 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2022 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Eski Bakan Fakıbaba'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı!

2017-2018 yıllar arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve istifa ettiğini duyurarak İYİ Parti'ye geçeceğini açıklamıştı.

'YANLIŞ ATAMALAR VE LİYAKAT YÜZÜNDEN'

'Meral Hanım ile ikna etmeseydi 2023'te siyaseti bırakacaktım' diyen Fakıbaba, AK Parti'den kopuş sürecini, "En üst yetkililere kadar ilettim. En üst yetkili kim? İsim vermeme gerek yok. Ben yalan konuşmam. Ha cumhurbaşkanı bana laf söyler o zaman ayrıntılı konuşurum. Süreç şöyle başladı: Şanlıurfa'daki yanlış atamalar, yanlış insanlar, liyakat yüzünden oldu. Uyardım ben! Bir buçuk yıl önce. Bak bu böyle oldu, şu olay böyle oldu diye anlattım. Burada kopuş, Şanlıurfa'da yaşananlar!" sözleriyle anlatmıştı.

"GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE..."

Fakıbaba'nın TBMM Başknalığı'na verdiği istifa dilekçesi ortaya çıktı. Halk TV'nin ulaştığı istifa dilekçesine göre Fakıbaba, "Gördüğüm lüzum üzerine, AK Parti Şanlıurfa milletvekilliğinden istifa ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ VE AHLAKİ ANLAYIŞIMA UYGUN OLMAYAN...'

AK Parti'den istifa ettiğini Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyuran Fakıbaba, "AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğimden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.