Hava Durumu

HDP, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak!

Emek ve Özgürlük İttifakı, bileşenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından aldıkları kararı açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Aday çıkarmayacağız." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
HDP, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak!

Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız" dedi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ' MESAJI

Buldan'ın konuşmasından satır başları:

Tüm muhatapların şeffaf bir diyalog ekseninde özgür tartışma yürütebildiği günler özlem ve talebimizdir. Ülke ve toplum olarak 15 Mayıs sabahına umutla uyanacağız. Emek ve Özgürlük İttifakı tüm ezilenlerin sözcüsüdür, gençlerin özgür yaşamının güvencesidir. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak kadınların yok sayılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kadınların eşit temsiliyet ilkesiyle siyasette özne olmasının en güçlü savunucu olduğunu belirtmek istiyoruz. İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız.

"OLDUKÇA KARARLIYIZ, ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için bu iktidardan hesap sormak konusunda oldukça kararlıyız. Bu nedenlerle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.