Hava Durumu

Kılıçdaroğlu sert konuştu: 'Her birinizden hesabını soracağım'

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere 4 gün kala Aydın'daki mitingde konuştu. Görevdeki vali ve kaymakamlara seslenen Kılıçdaroğlu "Aydın meydanından sesleniyorum, kaymakamlara valilere sesleniyorum. Eğer siz parti bürokratı gibi hareket edersiniz, her birinizden hesabını soracağım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kılıçdaroğlu sert konuştu: 'Her birinizden hesabını soracağım'

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeye hazırlanırken, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere 4 gün kala Aydın'daki mitingde konuştu. Vali ve kaymakamlara seslenen CHP lideri, parti bürokratı gibi davrananları seçilmesi halinde görevden alacağını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

-Tüm sıkıntılarınızı biliyorum ama tamamın çözümü var. Çözümün anahtarı sizde. Beraber çözeceğiz. Mayıs'ın 14'ünde bir bahar havası içerisinde dostlarımızla birlikte sandığa giderseniz ve oyunuzu Millet İttifakı'ndan yana kullanırsanız en büyük başarıyı beraber yakalamış olacağız.

-Hiçbir çiftçi asla zarar etmeyecek. Süt üreticisi asla zarar etmeyecek. Süt tozunu kendimiz üreteceğiz kendimiz kazanacağız. Hiçbir esnaf sıkıntıya girmeyecek. Esnaf bakanlığı kuracağız. Orta direği güçlü kılacağız. Çiftçi ve esnafın ödedikleri faizleri sileceğiz ana parayı da makul takside bağlayacağız.

"2015'TE SÖYLEDİĞİM SÖZÜ ŞİMDİ DE TUTUYORUM"

2015'te söylediğim sözü şimdi de tutuyorum, söylüyorum. Emekliye 15 bin TL bayram ikramiyesi vereceğiz.

-Gençler! Oylarınızı bölmeyeceksiniz. Size özgürlüğü getireceğim. Huzuru getireceğim. En rahat Bay Kemal'i eleştireceksiniz.

-Kapanan köy okullarını yeniden açacağız. 100. yılda 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Köy gerçekten şehrin bir parçası olacak.

-En geç iki yıl içerisinde mülteci kardeşlerimizin tamamını kendi ülkelerine uğurlayacağız.

"KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM. BAY KEMAL'İN SÖZÜ VAR"

-Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Bay Kemal'in sözü var.

"HER BİRİNİZDEN HESABINI SORACAĞIM"

-Aydın meydanından sesleniyorum kaymakamlara valilere sesleniyorum. Eğer siz bir partinin bürokratı gibi hareket edersiniz, her birinizden hesabını soracağım, her birinizden. Kim bir parti memuru gibi hareket ediyorsa onu oradan çekip alacağız. Yeni bir Türkiye göreceksiniz.

İMAMOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN GEMİ BENZETMESİ

İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ise aynı saatlerde Rize'deki mitingde konuştu. Devlet yönetmekle gemi yönetmenin birbirine benzediğini savunurken, verdiği örnekle dikkat çeken İmamoğlu, "Devleti yönetmek gemi yönetmeye benzer, gemiyi yanlış yüklersen gemi biter. Bunlar devletin kaynaklarını hep kendi taraflarına yüklediler. Gemi yan yattı sefere çıkamıyor artık. Biz devletin hizmetlerini bu millete eşit dağıtacağız." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.