Hava Durumu

Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili net konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ismi adaylık için geçen Yavaş, "Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı İYİ Parti Genel Merkezi'nde ağırladı.

Görüşme sonrası basın toplantısında soruları yanıtlayan Mansur Yavaş, kendisini Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamasına yanıt verdi.

Yavaş, "Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Beni belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne siyasi partilere, ne de siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç işlerine karışmalı. İşini gücünü yapmalıdır. Seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim, “Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız” diye… O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Bu arada bazen siyasi muarızların konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar rızam dışındadır. Ben de görevimin başındayım" dedi.

ÖZDAĞ'IN AÇIKLAMASI SONRASI ADAYLIĞI GÜNDEME GELMİŞTİ

İYİ Parti'den istifa ederek Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklediklerini belirterek çağrı yapmıştı. Özdağ, 6 muhalefet partisinin Yavaş'a teklif götürmemesi durumunda Yavaş'a teklif götüreceklerini de söylemişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır" denilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.