Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli'den olaylı Bursaspor maçıyla ilgili sert sözler!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Bursaspor-Amedspor arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylara ilişkin konuştu. Bahçeli, "Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası sırasında yaşanan taşkınlıkların sporun ahlakına aykırı olduğu hepinizin malumudur. Bizim için Amed diye bir yer yoktur. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
MHP lideri Bahçeli'den olaylı Bursaspor maçıyla ilgili sert sözler!

TFF 2. Lig'de oynanan olaylı Bursaspor- Amedspor maçının yankıları sürüyor. Saha içinde ve dışında yaşananların damga vurduğu mücadelede, tribünde açılan "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları çok konuşulmuştu. Konuya ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamada bulundu.

"TRİBÜNDE AÇILAN RESİMLERİN SPOR AHLAKINA AYKIRI OLDUĞU AÇIKTIR"

Devlet Bahçeli tribünde açılan pankartları eleştirirken, "Türk milletinin acılı dönemin istismara kalkışanlar, karşılarında MHP'yi ve Cumhur İttifakını bulacaklar. Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor ve Diyarbakırspor maçında tribünlerden açılan resimlerin sporun ahlakına aykırı olduğu açıktır." dedi.

"AMED DİYE BİR YER YOKTUR"

Depremi fırsat bilen ahlaksızlar seçimleri sabote etmek, kavga ortamını oluşturmak için teyakkuz halindedir. Türkiye'yi doğal olmayan ataklarla pes ettirmeye çalışan mihrakların alayını biliyoruz, nefesimizin enselerinde olduğunu açıkça duyuruyorum. Türk-Kürt karşılığını oluşturmak isteyen dış mihraklarla bağlantılı isimlerin ateşle oynadıkları açıkça ortadadır.

Türk sporuna husumet hançerini vurmak isteyen çevreler, kutuplaşmayı kamçılamak amacındadır. Türkiye sokakta kurulmadı, tribünlerde bulunmadı. Herkes aklını başına almalı. Rüzgar estiren, fırtına biçecektir.

Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası sırasında yaşanan taşkınlıkların sporun ahlakına aykırı olduğu hepinizin malumudur. Bizim için Amed diye bir yer yoktur.

Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir.

'Hükümet istifa' sloganları, Türkiye düşmanları tarafından sipariş edilen, çok tehlikeli sosyal ve toplumsal hadiselere kapı aralayabilecek karanlık bir planın ön hazırlığıdır. Bize göre Amed diye bir yer yoktur. Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Bursaspor'u milli duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Bursaspor taraftarını da buradan selamlıyorum.

TFF yaşananlar karşısında atıl kalmıştır. Bu görüşler dikkate alınmalıdır. Oyuna gelmeyeceğiz. Huzurumuzu kaçırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

Bahçeli'nin diğer açıklamalarından satır başları:

"FIRILDAKLARIN U DÖNÜŞÜNE İTİBAR ETMEYECEĞİZ"

İsim vermeden konuşan Bahçeli, "Siyaseti kavga ve kutuplaşmaya çeviren fırıldakların U dönüşlerine itibar etmeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan adanmış yüreğimizle Türk milletine hizmet edeceğiz. Başkaları dedikodu çarkına kapılacak, biz dağları aşacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek biz huzur, barış ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız." 

"BİR KERE SATAN YİNE SATAR"

 "Bir yıldır Cumhurbaşkanını açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalidir. Bir yıl boyunca eğri bacaklı masayı kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası diyerek önce devirip, sonra tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. Kazanamaz dediği Cumhurbaşkanı adayının yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene sandalye sunmak çürümüş siyasetsizlik önerisi değil midir? Makam ve mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan İP başkanı söylediği sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Bir kere satan yine satar. Milletimiz ve Türkiyemiz böyle bir muhalefete müstehak değildir. Masada oturmayı beceremeyenlerin 85 milyona hizmet etmesi, siyasi duruş sergilemesi beyhude bir beklentidir." 

"Biz insanı merkez alarak, yine insan için yola çıkmış, devleti hizmet ve hükümranlık aracı gören insan-devlet ilişkilerini demokrasi ile sağlamayı amaçlamış kutlu bir davanın 54 yıllık bir siyasetin mensuplarıyız. Bizim başkaları gibi devletle, cumhuriyetle, ve demokrasi ile hiçbir devirde sorunumuz olmamıştır, olması da beklenmemelidir. MHP kendisini millet üstü görenlerin dayatmaları karşısında her zaman milletinin yanında yer almıştır.

"SEÇİM MÜZİĞİ KULLANMAYACAĞIZ"

Derin acılar yüreğimizi kaplamışken seçim müziği kullanmayacağız, sağ duyumuzu her şartta koruyacağız. Pozitif gündemli siyasetimizi ülke geneline yansıtacağız. Milletimizle her zaman iç içe olacağız. Milliyetçilik yalnızca gözyaşından ibaret bir duygu seli değildir. Bu kalıp ve kapsamda da olmamalıdır.

"TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARI ESASTIR"

MHP milletimiz için öngördüğü tehlikeler karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da sonuna kadar direnecek yeri gelirse her bedeli ödemeye hazır olacaktır, bu vatan çaresiz ve sahipsiz değildir. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı yalnızca bir seçim ittifakı değildir, Türkiye'yi hedef alanlara karşı tarihi birlikteliğin unvanıdır, Türkiye'nin çıkarları esastır.

"İTTİFAKIMIZI DOĞRU ANLAYAN TÜRKİYE SEVDALILARI HEP VAR OLACAKTIR"

MHP ile Cumhur İttifakı'nın varlığından rahatsızlık duyanlar hükümsüzdür. Kendimizi bilmez, hasmımızı bilmezsek başarısızlık kaderdir. Hem kendimizi hem hasmımızı biliyorsak başarı kaçınılmazdır. MHP'yi ve Cumhur İttifakı'nı doğru anlayan, anlatan Türkiye sevdalıları hep var olacaktır. Bizler varlık sebebimizin milletimizin geleceği olduğunun bilincindeyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.