Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli: 'Şeker eksiği değil, fazlası mevcut'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'de şeker fiyatlarındaki artışın gerçeği yansıtmadığını söyleyerek stokçulara sert tepki gösterdi. Bahçeli ayrıca Türkiye'nin şeker ihtiyacını açıklayarak Türkiye'de şeker fazlası olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2022 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
MHP lideri Bahçeli: 'Şeker eksiği değil, fazlası mevcut'

MHP lideri Devlet Bahçeli partisini grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Türkiye'nin gündeminde son zamanlarda tartışmalara yol açan şeker stokçuluğu ve şeker fiyatlarındaki fahiş artış konularına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"PİS BİR SİYASİ KUMPAS"

Bahçeli şeker fiyatları ve stokçuluğuyla ilgili şunları söyledi:

"Şekerin kilogram fiyatının 7 liradan 19 liraya çıkması ve bunun da siyasileştirilmesi, pis bir siyasi kumpastan başka bir şey değildir. Şeker fiyatlarındaki artışın gerçekleri yansıtmadığı açıktır. Ülkemizde yeterli şeker olmasına rağmen önümüzdeki dönemde seker stoklayan fırsatçıların gözünü hırs bürümüştür.

"Türkiye'nin yıllık şeker ihtiyacı 2.7 milyon tondur. Şu anda şeker eksiği değil, fazlası mevcuttur. Bizim önerimiz Türk şekerinin maliyetlere göre fiyatının yeniden belirlenmesidir. Telaşa ve paniğe gerek yoktur. Dini imanı para olan çıkarcılardan mutlaka hesap sorulmalıdır.

"AÇIK AÇIK UYARIYORUM"

"Dün domates soğan diyerek ortalığı karıştırmaya çalışanlar bugün farklı ürünlere bel bağlamışlardır. Anlaşılan 2023'e kadar bu karanlık kampanya devam edecektir. Bunlar firavun siyasetinin figüranlarıdır. Enflasyonun ve hayat pahalılığından biz de rahatsısız. Ancak zillete düşenleri iyi niyetli görmeyeceğiz. Zillet korosunu açık açık uyarıyorum: Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Kışkırttığınız, gölgesinde yattığınız yalan ve dedikodular ters tepecek, alayınızı birden rezil edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.