Hava Durumu

Oy kullanma işlemi sona erdi, Türkiye nefesini tuttu! Oylar sayılıyor...

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için ülke genelinde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Oy kullanma işlemi sona erdi, Türkiye nefesini tuttu! Oylar sayılıyor...

Türkiye, tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçimi için sandık başına gitti. Türkiye'yi 5 yıl boyunca yönetecek olan Cumhurbaşkanı bugün belli olacak. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştı. 

47 BİN 523 YENİ SEÇMEN İLK KEZ OY KULLANDI

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2'nci turunda 18 yaşına girmiş 47 bin 523  yeni seçmen bulunuyor. 

TÜM SANDIKLAR BİRLİKTE AÇILACAK

YSK tarafından yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanabilmesi için 73 ülkedeki 151 temsilcilikte 167 noktada sandık kurulmuştu. 20 Mayıs'ta başlayan yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona ermişti. Yurt dışı temsilciliklerinde toplam 1 milyon 783 bin 107 kişi oy kullandı. 

YSK'NIN KARARINA GÖRE YAYIN YASAĞI KALKIYOR!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararlarına göre; saat 18.00'e kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

ANLIK SONUÇLAR WEBURSA.COM'DA!

Güçlü sosyal platformları sayesinde geniş kitlelere ulaşan WeBursa.com, sandıkların açılmasıyla birlikte, en doğru ve en güvenilir kaynaklarla anlık sonuçları okuyucularına ulaştıracak. 
Bursa'da seçmenin tercihi, iki bölgeli seçim sisteminde hangi aday adayların, hangi ilçelerde ön plana çıktığı, sonuçların Bursa’ya etkileri sorgulanacak.

---------------------------------

weBursa.com'un mobil uygulamasını indirin, haberleri ilk siz öğrenin...

Haber 'Biz'de…

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.