Hava Durumu

Seçimlerde kaç yabancı uyruklu oy kullanacak? Kılıçdaroğlu açıkladı, Özdağ küplere bindi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde 400, 500 bin yabancı uyruklunun oy kullanacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Ellerindeki seçmen bilgilerinin YSK'nın bile elinde olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "500 bin gibi yüksek bir rakam yok" dedi. Ümit Özdağ'dan bu açıklamaya sert yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Seçimlerde kaç  yabancı uyruklu  oy kullanacak? Kılıçdaroğlu açıkladı, Özdağ küplere bindi

Seçimlere kısa bir süre kala yabancı uyruklu kaç kişinin oy kullanacağı siyasette tartışma konusu olmaya devam ediyor. Konu hakkında iddialı sözler sarf eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kaç kişinin oy kullanacaklarını belirterek, kamuoyunda bahsedilen rakamların gerçek olmadığını söyledi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan ise yanıt gecikmedi.

"400-500 BİN KİŞİ GİBİ YÜKSEK BİR RAKAM YOK"

Şu anda tehlikeli bir durum olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız" dedi.

ÖZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Özdağ, "Kirli referandum gecesi YSK önüne gelmeyen, CHP milletvekili Atilla Kart'ın iptal davası açmasını engelleyen Kılıçdaroğlu şimdi milyonlarca yabancının oy kullanacağı 2023 seçimleri öncesinde olası kirli sonucu meşrulaştırıyor. Nereden biliyorsun Kemal bey sayıyı. Soylu mu söyledi?" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.