Hava Durumu

Son seçim anketinde büyük sürpriz!

MetroPoll tarafından yapılan son seçim anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 34.9 olarak belirlendi. Aynı ankette CHP yüzde 24'te kalırken MHP'nin oy oranının yüzde 5.4'e gerilediği görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2022 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2022 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Son seçim anketinde büyük sürpriz!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı 37. gününde. Savunmadaki Ukrayna ordusu bu kez Rusya'yı topraklarında vurdu. Belgorod kentindeki bir petrol rafinerisine helikopterle saldırı düzenlendi.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği askeri harekatın yankıları sürerken MetroPoll araştırma şirketi mart ayında yaptıkları son seçim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankette vatandaşlara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Bu soruya cevap verenlerin yüzde 34.9 tercihini AK Parti'den yana kullanacağını belirtti. Aynı ankette CHP'yi tercih edeceklerin oranı yüzde 24.9, İYİ Parti'yi tercih edeceklerin oranı yüzde 16, HDP'yi tercih edeceklerin oranı ise yüzde 12.3 olarak belirlendi. MetroPoll'ün anketinde en sert düşüşü ise yüzde 5.4'lük kesimin desteğini alan MHP'nin yaşadığı görüldü.

Daha önce yapılan anketlerde yüzde 30-31 bandında olan AK Parti'nin oy oranındaki 3-4 puanlık artış dikkat çekti. Bununla ilgili bir değerlendirmede bulunan MetroPoll Kurucusu Özer Sencar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşında ortaya koyduğu mücadelenin oy oranındaki artışta ciddi rol oynadığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.