Hava Durumu

TBMM'de devir teslim töreni! Mustafa Şentop görevini Bahçeli'ye devretti

TBMM'nin 28'inci Yasama Dönemi düzenlenen törenlerle başlıyor. En yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis'teki oturumu yönetirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da törenlere katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
TBMM'de devir teslim töreni! Mustafa Şentop görevini Bahçeli'ye devretti

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekilleri 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek. Geçici Başkan Devlet Bahçeli'nin yönettiği oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanının ardından TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü'ne göre saat 14.00'te çağrısız toplandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILIYOR

TBMM'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılıyor. Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladıktan sonra Meclis Genel Kurulu'na geçti.

Seçimlerin ardından TBMM'nin 28'inci dönemi başlıyor. TBMM Genel Kurulu, MHP Lideri Devlet Bahçeli başkanlığında toplanacak. Milletvekilleri yemin ederek görevine başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni ise yarın yapılacak. Mustafa Şentop, TBMM Başkanlığını geçici olarak Devlet Bahçeli'ye devrediyor. İlk oturumu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetecek.

OTURUMU BAHÇELİ YÖNETİYOR

Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin edecek.

Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetecek.

BAHÇELİ'DEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Meclis'in yeni yasama dönemi açılışında konuşan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da genel kurulda olduğunu belirterek, "Hoşgeldiniz" diye selamladı. Meclis'te bulunan AK Partili ve MHP'li milletvekilleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışladı.

ŞENTOP GÖREVİ BAHÇELİ'YE DEVRETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanlığını geçici olarak MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye devretti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.