Hava Durumu

Yarış kızışıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan peş peşe açıklamalar...

Türkiye genelinde milyonlarda seçmen Cumhurbaşkanlığı ve Milletveklliği seçimleri için sandık başına gitti. Oy sayımı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yarış kızışıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan peş peşe açıklamalar...

Türkiye, Cumhurbaşkanı adayları; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasından 13'üncü Cumhurbaşkanı için seçimini yaptı. Milyonlarca seçmen 191 bin 884 sandıkta oylarını kullandı.Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi ve oy sayımına geçildi. 

İŞTE SON DURUM

Saat 22.02 itibarıyla sandıkların yüzde 80.48'i açılırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 50.43; Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 43.77, Sinan Oğan'ın oy oranı ise yüzde 5.31 olarak görülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ PAYLAŞIM

Sayım işlemi devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

''14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır.

SANDIKLARIN BAŞINDAN AYRILMAYIN

Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum.''

BİR PAYLAŞIM DA KILIÇDAROĞLU'NDAN

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabında Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'nin altının altına düştüğünü söyleyerek, YSK'ya uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yüzde 60'lar ile başlayan kurgu şu anda 50'nin altına düştü. Sandık müşahitleri ve seçim kurullarındaki görevlilerimiz bulundukları yerden asla ayrılmasın. Bu gece uyumayacağız Halkım. YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız" dedi. 

---------------------------------

weBursa.com'un mobil uygulamasını indirin, haberleri ilk siz öğrenin...

Haber bizde…

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.