Hava Durumu

Bursa’da vücut geliştirme eğitmeni uyardı: ‘Uzak durun…’

Bursa’da uzun yıllar vücut geliştirme ve fitness antrenörlüğü yapan Muhammed Şahin, spora dair çok önemli tavsiyelerde bulundu. Sporun mucizevi bir ilaç olduğunu vurgulayan Şahin, “Vücut ağrıları, halsizlik, saç dökülmesi, ritim bozukluğu… Neredeyse bütün sağlık sorunlarının çözümü spor yapmaktır” dedi. Şahin, ayrıca doping kullanımıyla da ilgili dikkat çeken uyarılar yaptı: ‘Sakın kullanmayın, uzak durun.’

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2022 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2022 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa’da vücut geliştirme eğitmeni uyardı: ‘Uzak durun…’

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Millet Mahallesinde bulunan Milfit Spor Salonu’nun sahibi Muhammed Şahin, sporun, insan hayatına faydalarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye Vücut Geliştirme Ve Fitness Federasyonu 2. Kademe antrenör olan ve 10 yıldır vücut geliştirme ve fitness antrenörlüğü yapan Şahin,  “Vücut ağrıları, halsizlik, saç dökülmesi, hormonal bozukluk, ritim bozukluğu, kolesterol ve neredeyse bütün sağlık sorunlarının çözümü spor yapmaktır. Sporun faydası saymakla bitmez mucizevi bir ilaçtır” dedi. Vücut geliştirme sporunun ise insan bedenine artı bir değer kattığını belirten Şahin, yediden yetmişe herkesin bu sporu yapabileceğini söyledi.

İSTİKRAR VURGUSU

Bu spor dalıyla ilgili bazı doğru bilinen yanlışların da olduğunu vurgulayan Şahin,  “Bu yanlışlardan en üzücü olanı ‘küçük yaşta vücut geliştirme boy uzamasını engeller’ düşüncesidir. Bu konuda bir tane bile akademik çalışma yok. Boy uzaması tamamıyla genetiğinizin sınırlarına bağlıdır ve spor bunu engellemez” diye konuştu. Şahin, bir diğer doğru bilinen yanlışın ise yüksek ağırlıkla çalışma olduğunu söyledi. Şahin, Çok fazla ağırlık kaldıran değil, antrenmanı ve hareketleri en iyi şekilde yapan, istikrar gösteren hedefine ulaşır. Doğru açı, doğru bir duruş ile yapılan hareketler sizi ileri seviyeye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

DOPİNG UYARISI: PİŞMAN OLURSUNUZ

Vücut geliştirme sporunda doping kullanımının maalesef çok yaygın olduğunu da belirten Şahin, “Doping kullanımı vücudunuza yarardan çok zarar vermektedir. Sporcular kazanma hırslarının kurbanı olarak doping kullanmakta ve daha sonra bu konuda pişmanlık duymaktadır”  dedi.   Dopingin zararlarını tek tek sıralayan Şahin, “Kalp krizi riski ve beraberinde ölüm riskini arttırır. İyi veya kötü huylu tümör oluşumunu artırır. Karaciğer ve böbrekte fonksiyon bozukluğuna yol açar. Kısırlığa sebep olur. Sinir, stres, saldırganlık gibi hayatımızı olumsuz etkileyecek davranışların artmasını sağlarken psikolojik sorunları da beraberinde getirir. Saç dökülmesi ve aklınıza gelebilecek her türlü sağlık problemlerini ciddi bir şekilde artırır. Sakın kullanmayın, uzak durun” diye konuştu.

(Muhammed Şahin)

KENDİNİZLE YARIŞIN

Şahin, yeni başlayanlar için bir takım tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Kesinlikle antrenörünüzün söylediklerinden dışarı çıkmadan farklı bir kişiden bilgi alıp kafa karışıklığına yol açmadan çalışın ve beslenin. Hareketleri en doğru şekilde yapılışını öğrenin ve ağırlık artışını önemseyin. Kendinize uygun beslenme ve antrenman programlarını takip edin ve programlarınıza sadık kalarak sabırlı bir şekilde sporunuza devam edin. Sakatlık riskini azaltmak için antrenman öncesi ısının. Ve en önemlisi sadece kendiniz ile yarışın.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.