Hava Durumu

Ronaldo, 5 Ballon d'Or'undan birini sattı

Manchester United ile yollarını ayırıp Katar'a giden dünya yıldızlarından biri olan Cristiano Ronaldo'dan şaşırtan bir karar geldi. Ronaldo, 2013 yılında kazanmış olduğu Ballon d'Or ödülünü büyük bir meblağ karşılığında sattı. İsrail'in en zengin insanı olan Idan Ofer'e satılan ödülün geliri ise bir hayır kurumuna bağışlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ronaldo, 5 Ballon d'Or'undan birini sattı

Her yıl yılın futbolcusu için uygun görülen ödüllerden Altın Top'u (Ballon d'Or) 5 defa kazanan Cristiano Ronaldo, ödül serisinin bir parçasını elinden çıkardı.

37 yaşında olan dünyaca ünlü olan yıldızın 2013 yılında kazandığı Ballon d'Or ödülü, Londra'da düzenlenen bir hayır kurumu müzayedesiyle İsrail'in en zengin insanı olan Idan Ofer'e satıldı.

Ronaldo ilkini 2008 yılında Manchester United döneminde diğer dört ödülü de Real Madrid kariyerinde kazanmıştı. 2013 yılında kazandığı Altın Top ödülü, Lionel Messi ve Franck Ribery ile en çekişmeli mücadelelerden biriydi. Törenin ardından Ronaldo, ödülü hayır kurumlarına bağışlamayı tercih etti.

Ödül, Make-A-Wish vakfına fon sağlamak için açık artırmaya çıkarıldı ve kazanan Ofer'in 600 bin Euro'luk teklifi oldu. Bu meblağ doğrudan, kritik hastalıktan etkilenen çocukların dileklerini yerine getiren çocuk hayır kurumuna gidecek.

Forbes'a göre Ronaldo'nun ödülü için kazanan teklifi yapan Ofer'in serveti 9,9 milyar Dolar civarında. İsrailli iş insanının Atletico Madrid ve Portekiz kulübü Famalicao'da hissesi bulunuyor.

MÜZAYEDEYE KATILMADI

Ronaldo'nun kendisi müzayedeye katılmadı. Ödülün Ofer'e teslim görevini ünlü menajeri Jorge Mendes üstlendi.

Cristiano Ronaldo, ödülü kazandığı 2013 yılında Real Madrid adına 55 gole imza atmış ancak Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanması ve Barcelona'nın İspanya'da şampiyonluğa ulaşmasıyla sezonu kupasız kapatmıştı.

2022 yılında ödülü Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Karim Benzama kucakladı. Portekizli yıldız, sıralamada kendisine 20. sırada yer bulabildi.

Ronaldo, 2006 yılından sonra ilk kez Ballon d'Or oylamasında ilk 10 sıranın dışında yer aldı.

Bu ödülü 7 kezle en çok kazanan Lionel Messi ise 2002 Ballon d'Or adayları arasında yer almamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.