Hava Durumu

TFF'nin başına Bursalı isim getirildi

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifasına dair TFF'den resmi bir açıklama yapıldı. Acil toplanan Yönetim kurulu ise, Başkan vekilliğine, Cavit Çağların oğlu, Mustafa Çağlar'ı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2022 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2022 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
TFF'nin başına Bursalı isim getirildi

TFF Başkanı Nihat Özdemir, görevinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada,  "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir" denildi. 

Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda aldığı kararla yeni bir görevlendirme yaptı. 

Yönetim Kurulu’nun aldığı karar sonrasında Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, TFF Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Gelen şok istifanın ardından TFF'de Nihat Özdemir dönemi kapanmış oldu. 

ÖNCESİNDE NE OLDU?

TFF Yönetimi bugün Kulüpler Birliği ile birlikte toplantı yapmak üzere Riva'da toplandı. Saat 14.00'te başlayan toplantıda kulüp başkanları da yer alırken, gündem maddesi maçların yayın ihalesiydi. Toplantı öncesinde ise sıcak bir gelişme yaşandı ve Nihat Özdemir'in 1 yıl daha görevi olmasına rağmen görevi bırakmak istediği ve istifa ettiği öğrenildi. 

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir 5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yaptı.

Nihat Özdemir, Limak Holding'in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 senesinde LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye'nin baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerinin yapımını üstlenmiştir. 

Nihat Özdemir, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yapmıştır. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.