Hava Durumu

Türk futbolu adına Avrupa'da bir ilk!

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yoluna devam eden temsilcilerimiz, Türkiye'ye bir ilki yaşattı. Tarihimizde en çok ülke puanı kazandığımız sezon rekoru kırılırken, aynı zamanda Avrupa kupaları tarihinde ilk kez, bir sezonda üç Türk takımı da grubundan çıkmayı başardı. Sezona UEFA ülke sıralamasında 20. basamakta başlayan Türkiye, büyük bir sıçrama yaparak 12. sıraya kadar yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türk futbolu adına Avrupa'da bir ilk!

Temsilcilerimiz bu sezon Avrupa'da adeta fırtınalar estirdi. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde yoluna devam ederken Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir ise Konferans Ligi'nde bir üst turu görme başarısı gösterdi.

EN ÇOK PUAN TOPLADIĞIMIZ SEZON

Türk takımlarının bu başarısı sayesinde ülke futbolu da tarihi bir sezon yaşıyor. En çok puan kazandığımız sezon kırılırken, 4 takımın da Avrupa'da yoluna devam ediyor olması sebebiyle bu rekoru geliştirme şansımız bulunuyor.

TÜRK FUTBOLUNDA BİR İLK

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ndeki başarımız, Türk futboluna tarihinde bir ilki yaşattı. İlk kez aynı sezonda 3 Türk takımı da grubundan çıkmayı başardı.

20. SIRADAN 12. SIRAYA YÜKSELDİK

UEFA ülke sıralamasında sezona 20. sırada başlayan Türkiye, temsilcilerimizin başarılı sonuçlarının ardından 12. basamağa kadar yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.