Hava Durumu

Ami, Türkiye'de satışa sunuluyor

Fransız otomotiv üreticisi Citroen, 2 yıl önce elektrikli mobilite çözümü olarak tanıttığı Ami'yi Türkiye'ye getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2022 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ami, Türkiye'de satışa sunuluyor

Adını Fransızca’da ‘arkadaş’ anlamına gelen sözcükten esinlenerek alan Ami, yüzde yüz elektrikle çalışan 2 kişilik bir araç olmasının yanı sıra, 16 yaşından itibaren kullanıma imkan tanıması ile de pazarda farklılaşmayı hedefliyor.

Yapılan açıklamaya göre, saatte 45 kilometre hıza kadar çıkabilen elektrikli Fransız, öncelikle kurumsal firmaların kullanımı için satışa sunuldu.

Verilen bilgiye göre, Citroen, Ami'nin bireysel satışının yanı sıra, aracın araç paylaşım, kısa süreli kiralama ve uzun dönem kiralama gibi farklı modeller ile erişebilir hale gelmesini hedefliyor.

Tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabilen Ami, 5.5 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalarını 220 Volt standart prizde üç saat içinde tam şarj edebiliyor. Tasarımı ile günümüz otomobillerinden farklılaşan araç, bu özelliğini birbirinden ters yöne açılan kapıları ile de gösteriyor. Ami'de hava yastığı ve ABS gibi güvenlik donanımları ise bulunmuyor.

Fiyatı henüz Türkiye'de netlik kazanmayan Ami'nin yaklaşık 200 Bin Liradan satışa sunulacağı tahmin edilirken, tahimn edilen bu fiyatın, muadilleri arasında çok yüksek olduğu konuşuluyor. Yetkililerin ise konuşulan bu rakamın altına inmek için çalıştıkları belirtiliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.