Hava Durumu

Bu platformda şifreniz varsa dikkat! Kişisel bilgileriniz çalınmış olabilir...

Bu yıl Ağustos ayında saldırıya uğrayan şifre yönetimi uygulaması LastPass, Perşembe günü yaptığı açıklama ile, yaşanan bu saldırının ilk başta rapor edilenden daha fazla zarar verdiğini duyurdu. Saldırganların kimi kullanıcıların "şifre kasalarına" ulaşabildiği bildiriliyor. Bu, her ne kadar hırsızların onları kırabilecek yöntemi -şimdilik- olmasa da, bazı kullanıcıların tüm şifrelenmiş kişisel verilerine sahip olduğu anlamına geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bu platformda şifreniz varsa dikkat! Kişisel bilgileriniz çalınmış olabilir...

LastPass CEO'su Karim Toubba "Ağustos 2022'de yaşanan olayda hiçbir kullanıcı verisine ulaşamadılar" açıklamasını yaptı ve şunları söyledi: "Ancak, uygulamanın kaynak kodlarının bir kısmının alınıp, bir LastPass çalışanı oltalama yöntemi ile kandırılıp edinilen erişim bilgileri kullanılarak 'bulut tabanlı depolama servisindeki kimi depolanmış birimlerin' şifresi çözülüp, kopyalandı."

Korsanlar tarafından ele geçirilen şifreli verilerde şirket adı, fatura bilgileri, e-posta ve ip adresi ve telefon numaraları gibi basit kullanıcı bilgilerinin bulunduğunu söylüyor Toubba ve şöyle devam ediyor: "Bu şifreli alanlar 256-bit AES şifreleme ile korunmaya devam ediyor ve sadece her kullanıcının ana şifresinden bizim Zero Knowledge mimarimizle üretilen tekil bir şifreleme anahtarı ile çözülebiliyor. Bir hatırlatma olarak söyleyeyim, ana şifre LastPass tarafından bilinmez ve şirketimiz tarafından saklanmaz ya da korunmaz."

Yine de, bu konuda şirketin sözüne mi güveneceksiniz? Ben güvenmiyorum. Zor olacaktır ancak tüm mevcut site şifrelerinizi ve hatta ana şifrenizi de değiştirmek online güvenliğinizi korumak için mecburi bir durum gibi görünüyor. Ya da LastPass'i bırakıp, 1Password ya da Bitwarden gibi rakiplerine de geçebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.