Hava Durumu

Elon Musk Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Son günlerde gündemden düşmeyen Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, ‘tarihin en büyük kişisel servet kaybı yaşayan insanı’ olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. Ünlü iş dergisi Forbes'a göre Musk’ın serveti 144,4 milyar dolar dolaylarında.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Elon Musk Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Geçtiğimiz aylarda, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter'ı satın alan Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, yaşadığı kişisel servet kaybıyla Guiness Dünya Rekoruna adını yazdırdı.

Guiness, Musk'ın Kasım 2021'den bu yana yaklaşık 180 milyar dolar kaybettiğini söyledi.

Rekorun önceki sahibi, Softbank’ın kurucusu ve CEO’su Masayoshi Son olmuştu. Masayoshi Son’un servetinden 2000 yılında 58,6 milyar dolar silinmişti. Musk’ın kaybettiği miktar, bir önceki rekorun 3 katından fazla oldu.

FORBES: 200 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Forbes geçtiğimiz günlerde Musk’ın net servetinin bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde 183 milyar dolar düştüğünü tahmin ederken, Bloomberg servet kaybının yaklaşık 200 milyar dolar olduğunu söyledi.

Forbes dergisine göre Elon Musk'ın serveti, Tesla hisselerinin düşük performansı nedeniyle 2021'deki 320 milyar dolarlık zirveden Ocak 2023 itibarıyla 138 milyar dolara düştü.

Elon Musk, tüm bunların ardından dünyanın en zengin insanı konumunu da kaybetti. Musk’ın statüsünü net değeri 190 milyar dolar olan Fransız Louis Vuitton’un sahibi Bernard Arnault aldı. Son Forbes tahminlerine göre Musk’ın serveti 144,4 milyar dolar civarında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.