Hava Durumu

Elon Musk, Twitter'da tartıştığı çalışanını kovdu

Twitter'ı satın aldığından beri aldığı kararlarla gündemden düşmeyen Elon Musk, bu defa da Twitter'da tartıştığı çalışanını kovdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Elon Musk, Twitter'da tartıştığı çalışanını kovdu

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter yönetiminin başına geçtiğinden beri binlerce kişiyi işten çıkarmış, kalan çalışanları kovmakla tehdit etmiş, sıkı proje teslim tarihleri yüzünden ofiste uyumalarına neden olmuş, uzaktan çalışmayı ve şirketteki ücretsiz öğle yemeklerini de kaldırmıştı. Elon Musk uygulamanın çalışma şekline ilişkin kendisiyle alenen tartışan bir Twitter mühendisini kovduğunu söyledi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; tartışma Musk'ın, Android uygulamasının "birçok ülkede aşırı yavaş" olduğu için özür dilemesiyle yaşandı. Musk, uygulama kötü yazıldığı için bunun yaşandığını öne sürdü. Daha sonra, uygulamada çalışan bir Twitter mühendisi Musk'ın gönderisini alıntılayıp sözlerinin yanlış olduğunu iddia etti. Eric Frohnhoefer, Twitter'ın Android uygulaması üzerinde yaklaşık 6 yıldır çalıştığını ve "bunun yanlış olduğunu söyleyebileceğini" yazdı.

Frohnhoefer, "Android'de çokça performans geliştirmesi yapılabileceğini" kabul ederken, Musk'ın hız sorunlarının nereden kaynaklandığına dair teşhisine karşı çıktı. Sorunların aslında uygulamanın çok az kişinin kullandığı birçok özellikle dolması, yeni geliştirmeler ekleme çabasıyla zamanla şişmesi ve ağla iletişim kurmaktaki yavaşlığından kaynaklandığını söyledi. Frohnhoefer, Twitter'ın uygulamayı sadeleştirmeye, eski özellikleri silmeye ve çok fazla yeni özellik eklemekten kaçınmaya öncelik vermesini önerdi.

İkili daha sonra Android uygulamasının yanı sıra öğle yemekleriyle ilgili söylenenler dahil Twitter hakkında daha genel kapsamlı tartışmaya devam etti. Yaşanan tartışmanın ardından Musk, mühendisin kovulduğunu Twitter hesabından duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.