Hava Durumu

Eye-Able, görme engellilerin 'gözü' oldu!

Gelişen teknoloji ile yazılım alanında yaşanan büyük atılımlar, engellilerin dünyasını da kolaylaştırıyor. 'Herkes için bir internet' vizyonuyla yola çıkan Eye-Able yazılım şirketi de, erişilebilirlik konusunda önemli işlere imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Eye-Able, görme engellilerin 'gözü' oldu!

Son yıllarda yazılım alanındaki gelişmeler görme engelliler başta olmak üzere toplumdaki dezavantajlı kesimlerin hayatını kolaylaştıracak yeniliklere imza atıyor. Devrim niteliğindeki uygulamaların önemli bölümünün yazılımcılar tarafından geliştirilmesi de önem taşıyor. Temelde bir görme teknolojileri firması olan Eye-Able, insanlardan makinelere uzanan geniş bir görme deneyimi inşa ediyor. Kullanıcılar fotoğraf, video veya benzeri bir dokümana rahatlıkla erişebiliyor. 

Eye-Able yazilim sirketinde staj yapan Ergün Çiftçi, "Eye-Able yazılımı yakın zamanda UEFA Web sayfasında olacak. UEFA Web sayfasına girecek görme engelliler, renk körleri ve görme sorunu yaşayan insanlar, UEFA'nın sayfasında bilgi edinebilecekler. Eye-Able yazılımı hızla yaygınlaşıyor: Özel şirketler, devlet kurumları, futbol kulüpleri, dernekler, ilaç firmaları, web sayfalarinda Eye-Able yazılımı kullanmaya başladı ve dezavantajlı kesimin hayatı kolaylaştı" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.