Hava Durumu

Facebook, Reels paylaşımları için yeni özelliğini duyurdu!

Kullanıcılar Reels videolarını üçüncü taraf uygulamalar aracılığı ile Facebook sayfalarından doğrudan paylaşılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Facebook, Reels paylaşımları için yeni özelliğini duyurdu!

Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu olan Meta, son dönemde kısa videolara büyük önem veriyor. Reels adı verilen özellik ile hem Facebook hem de Instagram’da kısa videolar paylaşmaya olanak sağlayan şirket, şimdi yeni bir adım daha atıyor.

Meta kısa videolara büyük önem veriyor

Meta, geliştiricilerin uygulamalarına entegre etmeleri için Facebook Reels API‘sini tanıttı. Yeni özellik sayesinde, kullanıcılar “Share to Reels” seçeneğini kullanarak kısa videolar üçüncü taraf uygulamalar aracılığı ile Facebook sayfalarından doğrudan paylaşılabilecek.

Bir kullanıcı bu özelliği entegre ederse, Reels göndermek ve yöneticisi oldukları bir sayfada gönderi paylaşmak için üçüncü taraf uygulamaları kullanabilecek. Ancak bu API, uygulamaların Reels videoları gruplara veya bireysel kullanıcılara göndermesine izin vermediğini hatırlatalım. Gelen son özellik, video düzenleme uygulamaları, sosyal medya yönetim araçları ve kurumsal sosyal medya kullanıcıları için oldukça faydalı olabilir.

Meta, lansman ortaklarından üçünün yeni Reels API‘sini platformlarına hâli hazırda entegre ettiğini açıkladı. Yaratıcı ekonomi platformu Jellysmack, sosyal medya yönetim aracı Sprout Social ve web sitesi oluşturma platformu Wix şu anda Facebook Reels API’nin kullanımına izin veriyor.

Meta, benzer bir gelişmeyi Haziran ayında Instagram için de duyurmuştu. Şirket, geliştiricilerin Reels’i doğrudan Instagram Business hesaplarına göndermeleri için Instagram Reels API’sini başlatmıştı. Ayrıca, geçtiğimiz ay, kullanıcıların Instagram’dan Facebook’a Reels göndermesine izin veren bir özellik de tanıtıldı.

Meta ve Mark Zuckerberg, Reels videolarına oldukça önem veriyor. Zuckerberg, 2022’nin ikinci çeyreği sonuçlarında, kullanıcıların zamanlarının %26’sını Instagram’da Reels izleyerek geçirdiğini belirtmişti. Ayrıca, şirketin Reels reklamları söz konusu olduğunda 1 milyar doların üzerinde bir gelir elde ettiği biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.